Nagyobb az esélye a vegetáriánusoknak a depresszióra

Bizonyították, hogy a vörös hús boldogabbá teszi az embert, a legfrissebb kutatási eredmények arra világítottak rá, hogy aki kerüli ezen hús típusú húsok fogyasztását növeli a depresszió kialakulásának kockázatát.

Az ausztráliai Deakin Egyetem munkatársai által készített tanulmány szerint - bár a vizsgálatba bevont személyek kizárólag nők voltak - azoknál az emberek, akik kerülik a vörös húsok fogyasztását, kétszer nagyobb valószínűséggel alakul ki súlyos depresszív zavar, vagyis klinikai depresszió. Felice Jacka professzor, a kutatók egyike a Daily Telegraphnak nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban. "A vörös hús fogyasztásának mértéke és a mentális egészség közötti összefüggés még akkor is fennállt, mikor figyelembe vettük a nők egyéb étkezési szokásait, társadalmi-gazdasági helyzetét, súlyát, korát, fizikai aktivitását." 

deakin.edu.au

A legmeglepőbb azonban az, hogy az összefüggés kizárólag a vörös húsra vonatkozik, az egyéb fehérjék (csirke, disznó, hal vagy növényi alapú proteinek) nem játszottak szerepet - vagyis a megállapítás nem csupán a vegetáriánusoknak figyelmeztetés. Persze a vörös hús túlzott fogyasztása sem ajánlott, hiszen korábbi kutatások már bizonyították, hogy ez növeli a veserák, egyéb emésztőszervi daganatos-, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Szakemberek szerint a maximális ajánlott mennyiség naponta 4-5 dkg.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2012.06.01. 2 óra 03 perc
Forrás: hír24
Kép forrás:

1. kép: freeimages.com (sxc.hu)

2. kép: oktatási oldal





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu