Előbb vagy utóbb intézményi törvényt kell alkotni

Előbb vagy utóbb intézményi törvényt kell alkotni ahhoz, hogy eredményorientáltan tudjanak dolgozni az egészségügyi intézmények - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár az önkormányzati egészségügyi napok rendezvényén csütörtökön, Budapesten.

kormany.hu

Az államtitkár ismertette az állam által átvett egészségügyi intézmények - még nem véglegesen ellenőrzött - adósságállományának egyes adatait. E szerint a kincstári körbe tartozó intézmények 60 napon túli tartozása július 31-én 7,9 milliárd forint volt, míg a gazdasági társaságok lejárt szállítói állománya 8,4 milliárd forintra rúgott. Ismét felhívta a figyelmet a közös közbeszerzések - például a gáz, az áram, a gyógyszer, az eszközök - révén elérhető megtakarításra. Az egészségügy nagy vásárlóként kíván megjelenni a jövőben, ami a magyarországi iparpolitika számára is hasznos lehet - tette hozzá.
 

Mindezek mellett továbbra is dolgoznak általános forrásteremtési koncepciókon - jelezte az államtitkár, hozzátéve, hogy ezekben a következő fél-egy év során vár előrelépést.
    

Szócska Miklós kiemelte továbbá, hogy ebben az évben - tíz év után - béremeléshez jutottak az egészségügyi szakemberek. Hozzátette, jogilag nehéz ezt megoldani, de azon dolgoznak, hogy mindenkinek jusson a béremelésből.
    
A bérrendezés első lépcsőjében augusztusban mintegy 86 ezer dolgozó, most pedig a kormány szerdai döntése értelmében nagyjából 27 ezer, az alapellátásban dolgozó szakember juthat több pénzhez még idén, a folytatáshoz szükséges fedezet pedig a jövő évre is megvan.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2012.08.30. 23 óra 48 perc
Módosítás időpontja: 2012.08.30. 23 óra 49 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu