Jobb lesz az ellátás a szegényebb térségek szociális intézményeiben

Az emberierőforrás-miniszter szerint a csaknem százhetven szociális és gyermekvédelmi intézmény állami fenntartásba kerülése után várhatóan biztonságosabb és jobb ellátást tudnak majd biztosítani azokban a térségekben, ahol eddig erre forráshiány nem volt lehetőség.

Balog Zoltán

Balog Zoltán hétfőn, egy budapesti konferencia megnyitója után kérdésekre válaszolva beszélt a szociális intézményrendszer államosításáról.     

A kormány a parlamentnek vasárnap benyújtott javaslatában a települési önkormányzatok által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, valamint a fogyatékosokat, pszichiátriai és szenvedélybetegeket ellátó otthonok átvételét kezdeményezte. 

A miniszter az előterjesztésében január 1-jével 42 szociális és 126 gyermekvédelmi intézmény állami fenntartásba vételét indítványozza. A 168 intézmény közül 125 jelenleg a fővárosi önkormányzat tulajdona, a fennmaradók többsége megyei jogú városoké.    
Arra a kérdésre, hogy az átvétel a gyakorlatban mit jelent a szakemberek, a gyógypedagógusok, a nevelők, az érintett gyermekek számára, azt mondta, biztonságosabb lehet az intézmények fennmaradása, hiszen ezt a jövőben a központi állami források garantálják.    

Ma a "szegényebb vidékeken szegényesebb az ellátás, jobb helyeken pedig jobb az ellátás" - fogalmazott Balog Zoltán, hozzátéve, bízik abban, hogy kiegyenlítődnek az ellátásban tapasztalható területi különbségek.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2012.10.30. 0 óra 00 perc
Módosítás időpontja: 2012.10.30. 0 óra 36 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu