Tudományos konferencia az ELTE-n a nők helyzetéről

A nők oktatásban, munkaerőpiacon és tudományban betöltött mai szerepét is vizsgálja az Ezerarcú nő című konferencia az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogelméleti Tanszékén szerdán Budapesten.

A nemzetközi nőnap előtt megrendezett konferencián neves hazai szakemberek tartanak előadásokat a nők, ezen belül a Magyarországon élő nők szerepéről és helyzetéről a legkülönfélébb - egyebek mellett antropológiai, jogi, vallástörténeti, pszichológiai és szociológiai - szempontból.    

Szó lesz majd többek között a női szerepek változásáról, a feminizmus történetéről, az autonóm nőről, az önrendelkezési jogról, a nők rögös útjáról a magyar oktatásban, a tudományban és a munka világában. Az előadások szüneteiben és a szakmai programok után a résztvevők vitákban oszthatják meg egymással személyes tapasztalataikat.    

A rendezvényhez kapcsolódva kiállítás látható Kürthy Hanna grafikáiból és Szabóné Gerzson Sarolta fotóiból, az érdeklődők a témához kapcsolódó könyveket is vásárolhatnak a helyszínen. A részvétel ingyenes - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.    

A konferencia megemlékezik arról is, hogy éppen 100 évvel ezelőtt magyar és külföldi feministák szervezésében zajlott a Nők Budapesti Világkongresszusa.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.03.07. 20 óra 09 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: freeimages.com (sxc.hu)





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu