Fejlesztik a rehabilitációs ellátást a Nógrád megyei kórházakban

Nógrád megye mindhárom kórházában megkezdik a rehabilitációs ellátások fejlesztését. Balassagyarmaton, Pásztón és Salgótarjánban összesen több mint egymilliárd forint értékben valósulnak meg a beruházások - tájékoztatta Becsó Zsolt (Fidesz), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke pénteken az MTI-t.

nogradterv.hu

Becsó Zsolt elmondta, hogy a napokban írták alá azt a támogatási szerződést, amely lehetővé teszi a rehabilitációs ellátórendszer fejlesztését az egész észak-magyarországi régióban.
   
A fejlesztésben részt vevő konzorciumnak tíz kórház és egészségügyi intézmény a tagja, és regionális szinten 4 milliárd 526 millió forintos, önrész nélküli, teljes egészében vissza nem térítendő támogatást nyertek el az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) pályázatán. A nógrádi fejlesztések összege egymilliárd 77 millió forint lesz.
   
A megyei önkormányzat elnökének ismertetése szerint a salgótarjáni Szent Lázár Kórházban 333,7 millió forintból központi rehabilitációs egységet hoznak létre úgy, hogy az egymásra épülő szolgáltatások egymástól függetlenül is tudjanak működni. Ez az egység látja majd el a fekvőbeteg-rehabilitációs osztályt, a járóbeteg-, a pulmonológiai és a gyermekrehabilitációt. Mindehhez gépeket, eszközöket is vásárol az intézmény.
   
Pásztón a Margit Kórházban 280 millió forintból építenek meg egy 600 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületet. Földszintjére költözik a jelenleg a kórházon kívül működő tüdőgondozó. Az épületbe új röntgenkészüléket is beszerelnek majd. A sóterápiás helyiségen kívül kialakítják a pulmonológiai kezelőket, vizsgálókat is.
   
A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet 464,1 millió forintot nyert. Ebből a pszichiátriai, az addiktológiai és a neurológiai rehabilitációt fejlesztik. A betegek számára elérhetővé válik a zenei, a sport-, mozgás- és fizioterápia, emellett a járóbeteg-ellátás keretében a gyermekrehabilitációs ellátás alapjait is megteremtik Balassagyarmaton - közölte Becsó Zsolt.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.05.21. 21 óra 03 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu