Uniós támogatásból fejlesztenek több rehabilitációs szolgáltatást a szolnoki Hetényi kórházban

Az addiktológiai, a kardiológiai és a pulmonológiai légzésrehabilitációhoz kapcsolódó szolgáltatásokat fejlesztik az Európai Unió pénzügyi támogatásából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban egy észak-alföldi régiós nagyprojekt keretében - közölte Tölgyes Anna, az intézmény főigazgató-helyettese kedden az MTI-vel.

hetenyikorhaz.hu

Tájékoztatása szerint a szolnoki fejlesztéshez 433 millió forintot az Európai Unió ad. A projekthez saját erőként 22,8 millió forintot tesznek hozzá.
   
A fejlesztések célja elsősorban a rehabilitációs betegellátás minőségének és hatékonyságának javítása, a hiányzó orvosi rehabilitációs szolgáltatások pótlásával, valamint a már időszerű infrastrukturális és eszközfejlesztésekkel.
  
A szolnoki Hetényi Géza kórházban a pszichiátriai rehabilitációs fekvőbeteg-ellátásban belső átcsoportosítással új részleget, 14 ágyas nappali kórházat alakítanak ki. A 578 négyzetméteres új részleggel lehetővé válik a megye betegeinek kezelése kis- és nagycsoportos helyiségekben, valamint addiktológiai konzultációs szobában.
   
A kardiológiai és pulmonológiai légzésrehabilitációs járóbeteg-ellátáshoz 374 négyzetméter alapterületű új épület készül. A meglévő D épülethez csatlakozó szárnyban öt vizsgálót, tornatermet, fizioterápiás egységet és egyéb szociális helyiséget alakítanak ki. Ehhez az épületrészhez kapcsolódóan gép és műszer vásárlásra, további eszközök beszerzésére, valamint informatikai fejlesztésre csaknem 60 millió forintot költenek.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.06.14. 1 óra 41 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu