Negyedmilliárdos kórházi fejlesztés Győrben

Negyedmilliárd forintnyi pályázati forrásból fejleszti három telephelyének rehabilitációs szolgáltatásait a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház - mondta el Tamás László János főigazgató főorvos hétfőn sajtótájékoztatón.

hirportal.sikerado.hu

Közölte: csaknem 1,9 milliárd forintot nyert tíz nyugat-dunántúli kórház az Új Széchenyi Terv önrészmentes pályázatán. A kórházra eső támogatásból Győrben két, Téten egy intézményükben a betegek ellátását jobbítják. Az összeg zöméből a pszichiátriai, mintegy 43 millió forintból pedig a mozgásszervi rehabilitáció feltételeit javítják.
   
Többéves előkészület után nyerte el végső formáját a pályázat, amelyen nyertek; eredetileg mozgásszervi rehabilitációra írták volna ki, de végül mindkét típusú fejlesztést támogatták - mondta.
   
A főigazgató hangsúlyozta: a Győr-Moson-Sopron, a Vas és a Zala megyei kórházat összefogó konzorcium által elnyert összeg nagyjából lakosságarányosan oszlik meg a három megye között. A nagyobb intézmények pedig "viszonylag komolyabb összegekről" mondtak le, hogy a kisebb kórházak jelentős beruházásokat hajthassanak végre.
   
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az 1930-as években épült, legutóbb 1975-ben felújított téti pszichiátriai részlegben a liftet és tornatermet is kialakítanak, valamint akadálymentesítik az épületet. A központi tömbbe helyezik át és új eszközökkel látják el Győrben az eddig néhány utcányira működő gyermekpszichológiát, valamint lecserélik a Híd utcai mozgásszervi rehabilitációs intézmény több évtizedes eszközeinek zömét.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.06.18. 22 óra 59 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu