A pszichiátriai rehabilitáció feltételeit fejlesztik Nagykanizsán

A pszichiátriai osztály rehabilitációs részlegének felújítására és bővítésére több mint 220 millió forintot fordít pályázati forrásból a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház - közölte szerdai sajtótájékoztatóján az intézmény főigazgatója.

nagykanizsa.hu

Brünner Szilveszter elmondta, a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program forrásaiból rehabilitációs fejlesztésekre a régió egészségügyi intézményei konzorciumba tömörülve 1,9 milliárd forint támogatást nyertek az Új Széchenyi Tervből.    
Ennek keretében a nagykanizsai kórház 220,5 millió forint, száz százalékos támogatottságú pályázatából a pszichiátriai osztály rehabilitációs részlegét felújítják és bővítik egy most használaton kívüli épületben.    
A kórház B épületének 800 négyzetméteres második szintjét korszerűsítik és akadálymentesítik, modern környezetet teremtve a rehabilitációs tevékenységhez.     
A jelenleg üresen álló egykori nővérszálló földszintjének nagyobb részén terápiás szobákat, tankonyhát, tornatermet, valamint közösségi és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. A pályázati forrásból 20 millió forint értékben orvostechnikai eszközöket is vásárolnak.    
A főigazgató hangsúlyozta, a beruházással a pszichiátriai betegek aktív kezelését követő színvonalas rehabilitációja már nem kórházi körülmények között, kórházi felügyelet mellett folyhat majd.
A közbeszerzési eljárás lezárásával a fejlesztés a tervek szerint az év végére elkészül - tette hozzá Brünner Szilveszter.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.06.27. 1 óra 58 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu