A Szombathelyen megfékezett férfi rálőtt a rendőrökre

Rálőtt az intézkedő rendőrökre péntek hajnalban a szombathelyi pszichiátria előtt dühöngő férfi, akit csak célzott lövésekkel tudtak megfékezni a járőrök - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A kórház tájékoztatás szerint a férfit súlyos sérülései miatt megoperálják.

infogyor.hu

Leibinger Eszter rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának biztonsági szolgálata reggel fél hatkor jelezte telefonon a rendőrségen, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik.
   
A Huszár úti intézményhez kiérkező rendőrök a bejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrök irányába több lövést adott le fegyveréből - fűzte hozzá a szóvivő.
   
A szolgálatparancsnok célzott lövéseket adott le a 36 éves férfira, a lövedékek közül egy a vállát, egy a combját találta el - közölte.
   
A fegyverét elejtő söptei férfit a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A járőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el - tájékoztatott Leibinger Eszter.
   
Csuka Lajosné, a Markusovszky Kórház egyik igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a férfit jelenleg műtétre készítik elő, mivel lőtt sérülései miatt megoperálják.
   
A korábbi sajtóhírekkel szemben a nyugat.hu úgy értesült, a meglőtt férfit nem az intézményben kezelték, hanem kora reggel autóval érkezett oda. A portásnak azt mondta, hogy egy hozzátartozóját akarja hazavinni, ám amikor bejutott, benzint locsolt szét és meggyújtotta azt, eközben látták meg nála a fegyvert.

Eljárás indul a szombathelyi pszichiátrián rendőrökre lövöldöző férfi ellen

Közveszélyokozás bűntette miatt indítanak eljárást azzal a férfival szemben, aki péntek reggel a szombathelyi Markusovszky Kórház pszichiátriai osztályának udvarán égésgyorsító folyadékot locsolt szét, tüzet gyújtott, az épület lángra lobbantásával fenyegetőzött, majd a kiérkező rendőrökre lőtt - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Leibinger Eszter tájékoztatása szerint a rendőrök a megfékezhetetlennek tűnő férfit több alkalommal felszólították, hogy dobja el fegyverét, a férfi azonban a felszólításnak nem tett eleget, többször a rendőrök irányába lőtt, sérülést nem okozott - írta.
   
A szolgálatirányító parancsnok célzott lövéseket adott le az őrjöngő férfira, a lövedékek közül egy a jobb vállán, egy a bal combján, és mint utólag kiderült, egy a bal lábfején találta el - áll a rendőrség honlapján is közzétett közleményben.
   
Hozzáfűzte: a lőtt sérülései ellenére tovább dühöngő férfit a rendőrök földre teperték, megbilincselték.
  
Ruházatának átvizsgálásakor, nadrágszíjába tűzve egy 30 centiméter pengehosszúságú kést is találtak.
   
Az MTI értesülései szerint a 36 éves söptei férfit a mentők kórházba szállították, ahol megoperálták. Kórházi ágyánál is rendőri őrizetben tartják.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.06.30. 15 óra 31 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu