A CEU-n rendezik meg az Európai Kognitív Pszichológiai Társaság konferenciáját

A szociális kogníció és a szociális fejlődés a központi témája az Európai Kognitív Pszichológiai Társaság (ESCOP) idei konferenciájának, amelynek a Közép-európai Egyetem (CEU) ad otthon augusztus 28. és szeptember 1. között Budapesten.

Mintegy hétszáz kezdő és jelentős szakmai múlttal rendelkező, Európából és a világ más tájairól érkező kutató lesz jelen az ESCOP 18. konferenciáján. A tudományterület jelentős képviselői előadásaikon szemléltetik a kognitív tudományok sokszínűségét - közölte a CEU az MTI-vel.
   
A rendezvény négy vitaindító előadásán mások mellett Nancy Kanwisher (MIT), az agykutatás vezető szakértője, Glyn Humphreys (Oxford) kísérleti pszichológus, a vizuális kogníció, valamint a kognitív- és szociális idegtudományok kutatója tart előadást. Emellett ott lesz Michael Tomasello (Max Planck Intézet), aki a gyermekek és az emberszabásúak együttműködésének folyamataival foglalkozik, valamint Roi Cohen Kadosch (Oxford), akinek fő szakterülete többek között a numerikus kogníció, a kognitív képességek mesterséges feljavítása, valamint a szokások kialakulásának kutatása.
   
A konferencia első napján a Nők a Kognitív Tudományokban (WICS) szervezet rendez beszélgetést Együttműködési hálózatok építése otthon és külföldön: a magabiztos tudomány és tudományos siker stratégiái címmel.
   
A konferencia párhuzamos szekcióinak további témái között szerepel a munkamemória, a döntéshozás, az együttes cselekvések észlelése, a tanulás, a megosztott figyelem, a numerikus kogníció és a gondolkodás.
   
A közlemény szerint a konferenciát megelőző eseményen a szakmai elfogultság és a módszertani hibák okainak és elterjedtségének problémaköréről lesz szó.
   
A CEU Kognitív Tudományi Tanszéke által megrendezett konferencia lehetőséget ad a nemzetközi és a magyar résztvevőknek arra, hogy megvitassák a kutatói társadalom egészét foglalkoztató problémákat a kognitív tudományok területén - írták a közleményben.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.08.20. 1 óra 15 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: wikipédia





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu