Nem tesz jót bekapcsolt tévé előtt aludni

Nem egészséges bekapcsolt tévé fényében aludni, mert búskomorrá tehet - állítja egy brit alváskutató a The Daily Mail című brit lap közlése szerint.

"Szervezetünket úgy tervezték, hogy sötétben aludjunk. Amikor megvirrad, szemünk retinájának fényreceptorai a szemhéj takarása ellenére is közlik szervezetünkkel, hogy ideje felkelni: megakadályozzák az álmosságot okozó hormon, a melatonin további termelődését. A tévé derengő fénye elég ahhoz, hogy megzavarja ezt a ritmust, a nem elegendő kellően mély alvás pedig károsan hat hangulatunkra" - mondta Guy Meadows, a londoni The Sleep School alvásklinika igazgatója.

"A kialvatlanság miatti fáradtság rontja az agyban a racionális gondolkodásért felelős terület működésének hatékonyságát, ami arra készteti az embert, hogy jobban aktiválja agyának azt a részét, amelynek az érzelmek a tiszte. Ez a legprimitívebb érzelmi szabályozója az agynak, felerősíti az érzelmeket, és arra hajlamosít, hogy dühösebbek, erőszakosabbak, levertebbek legyünk" - mondta a szakértő.

A Daily Mail megjegyzi, hogy Ohio államban amerikai kutatók hörcsögökön tanulmányozták a jelenséget: a tévék fényéhez hasonló erejű derengésben éjszakáztatták az állatokat, amelyek idővel depresszió jeleit mutatták.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.09.17. 17 óra 57 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: freeimages.com (sxc.hu)





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu