Több mint kétmilliárd forintból modernizálják a Szigetvári Kórházat

A következő hónapokban több mint kétmilliárd forintból korszerűsítik a Szigetvári Kórházat - jelentette be Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Baranya megyei közgyűlés elnöke csütörtökön az intézmény dolgozóinak tartott értekezleten.

alfahir.hu

Egy korábban elnyert és egy új, uniós finanszírozású pályázatnak köszönhetően jövő év elejétől összesen 2,1 milliárd forintos fejlesztés valósul meg az évente 80 ezer ember ellátását szolgáló Szigetvári Kórházban. A fejlesztések érintik a rehabilitációs és a kardiológiai osztályt, a betegutakat, az orvosi eszközök cseréjét és tartalmazzák egy új, sürgősségi betegellátó osztály kialakítását.     

Kitért arra, hogy az aprófalvas Nyugat-Baranyában - jelentős számban hátrányos körülmények között - élő emberek számára is ugyanolyan fontos, hogy XXI. századi betegellátásban részesüljenek, mint a megyeszékhely lakosainak. "A fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak a betegeknek lehet nagyobb esélye a gyógyulásra, hanem a kórház dolgozói is megfelelő, modern körülmények közé kerülnek, gyakorlatilag infrastrukturális váltáson megy át a teljes intézmény" - fogalmazott az országgyűlési képviselő.     

A részletekről szólva Berecz János főigazgató elmondta: amellett, hogy megújul a kórház teljes gépészete, a pályázati forrásokból szinte minden osztály részesül valamilyen formában.     Az egyik, 825 millió forintos pályázat az addiktológiai, pszichiátriai, mozgásszervi rehabilitációs és a súlyos agysérültek rehabilitációjával foglalkozó részlegük teljes megújítását, bútorozását, műszerezését célozza.     

A másik, több mint 1,3 milliárd forintos támogatásból legkésőbb 2015 elejére kialakítanak egy teljesen új sürgősségi betegellátó osztályt, előnyösebbé teszik a szakrendelésekkel kapcsolatos betegutakat, átalakítják az ápolási osztályt, mentőhelikopterek számára leszállóhelyet építenek ki.     

Mindezek mellett eszközbeszerzésekre is sor kerül. Egy 16 szeletes CT-berendezés kerül a kórházba, lecseréljük az intézmény elavult röntgenkészülékét, kardiológiai ultrahang készüléket szerzünk be, és lecseréljük a létesítmény informatikai eszközparkját is - tette hozzá a főigazgató.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.12.24. 15 óra 00 perc
Módosítás időpontja: 2013.12.24. 15 óra 01 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu