Rehabilitációs fejlesztések a nyíregyházi és a nagykállói kórházban

Több mint egymilliárd forintból fejlesztik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi és nagykállói gyógyintézményének rehabilitációs szolgáltatásait. A program teljes egészében európai uniós forrásból valósul meg.

nyirprotect.hu

A nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpontot és Szakkórházat érintő projektrész szerdai kivitelezői aláírásán Mangol Csilla főigazgató elmondta, a fejlesztés keretében a nagykállói kórházba csoportosítják át a két kórház különböző telephelyein működő nem akut pszichiátriai ellátást, így korszerű, egységesített ellátási forma jön létre.

A két szabolcsi kórházban megkezdett beruházás egy nagyobb program része, amelyben két év alatt hat észak-alföldi betegellátó intézmény rehabilitációs fejlesztése valósul meg mintegy 4,3 milliárd forintos uniós támogatásból, az Észak-alföldi Operatív Program keretében - tette hozzá a főigazgató.
   
A nagykállói szakkórházban 560 millió forintos ráfordítással egy regionális pszichiátriai módszertani központot hoznak létre jövő év elejéig. A mintegy kétezer négyzetméteren megépülő kétszintes épület hotelszárnyában húsz háromágyas kórterem mellett orvosi és adminisztrációs szobát, vizsgálóhelyiséget, nővérpultot, az úgynevezett kreatív szárnyban pedig rekreációs foglalkoztatót, zeneterápiás termet, tornatermet, kerámiaműhelyt és éttermet alakítanak ki. A fejlesztési keretből mintegy tízmillió forintot eszközök beszerzésére fordítanak.
   
A másik, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban megvalósuló projektrészre 490 millió forintot költhetnek. Korszerűsítik a kórház hotelszárnyát, emellett 1200 négyzetméteren új központi rehabilitációs részleget alakítanak ki, amely alkalmas lesz a mozgásszervi mellett a gerincvelősérült betegek rehabilitációjára is.
   
A fejlesztés során 2-4 ágyas, vizesblokkal ellátott kórtermeket, az új központi egység első emeletén pedig gyógytornatermet, masszás- és fizikoterápiás helyiségeket alakítanak ki.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2014.05.30. 20 óra 03 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu