Nyílt napot tartanak a lelki egészséggel foglalkozó szervezetek

Nyílt napot tartanak a mentális ellátással foglalkozó, közösségi pszichiátriai szolgáltatók országszerte a lelki egészség világnapjához kapcsolódva október 9-én.

images.slideplayer.hu/

A program célja, hogy minél többen ismerjék meg azoknak az úgynevezett közösségi pszichiátriai és addiktológiai ellátó központoknak a munkáját, ahol a hatékony orvosi gyógyítási módszereket a pszichológia és a szociális munka eszközeivel egészítik ki a szakemberek - közölték a szervezők az MTI-vel.
   
Az Ébredések Alapítványnál és az általa működtetett Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrumban kevesebb gyógyszert és több lelki gondoskodást kapnak a betegek. A szolgáltatást október 9-én bárki megismerheti, szívesen látnak érdeklődőket, érintetteket és családtagokat egyaránt. Ezen a napon akár név nélkül is kérhet bárki konzultációt, és nyitottak lesznek a csoportos foglalkozások is.
   
A Budapest II. kerületi Gondozási Központ közösségi ellátásának munkatársai délután egy tea mellett várják a betérőket, hogy bemutassák, hogyan folyik a pszichiátriai problémával élők gondozása. A székesfehérvári Egyensúlyunkért Alapítvány nappali klubjában pedig a látogatók stresszkezelést tanulhatnak, és megismerhetik, milyen sokat segíthet egy közösség az egyén gyógyulásában.
   
A debreceni Nappali Kórház szemléletformáló rendezvényt tart a világnap alkalmából, amelyen Szatmári Éva részlegvezető főorvos vezetésével lehetőség lesz személyes konzultációra és a csoportos foglalkozások kapuit is megnyitják az érdeklődők számára.
   
A közösségi szolgáltatásokat nyújtó, a Pszichiátriai Gondozóval együttműködésben dolgozó veszprémi Horgony Alapítvány sétát szervez Veszprémben, amelyhez bárki csatlakozhat. A Laczkó Dezső múzeumtól induló program 11 állomásán Veszprém nevezetességei, intézményei kerülnek bemutatásra, majd a résztvevők zárásként az Óváros téren 30 léggömböt engednek útjára.
   
Vannak olyan szervezetek, amelyek ha kell, a betegek otthonában dolgoznak és a családtagokat is segítik. A szervezetek közlése szerint minden negyedik embernek van esélye élete folyamán arra, hogy megtapasztalja a szorongás, a depresszió, vagy éppen a pszichózis élményét, a mobilis szolgáltatók azonban könnyebben jutnak el a lelki problémákkal küzdő emberekhez és a közösségi szolgáltatások sokat javíthatnak a rehabilitációs eredményeken és sokszor jelentősen növelik a gyógyulás esélyét is.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2014.10.09. 22 óra 46 perc
Módosítás időpontja: 2014.10.09. 22 óra 47 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu