Év végi összegzés

A 2014-es naptári év nagyon sikeres volt a bipolarisvilag.hu weboldal számára. Korcz Attila az oldal felelős szerkesztője összegzi az évet.

Korcz Attila

Kedves Olvasóink!

Idén is több, mint 100 cikk jelent meg az oldalon, ami jelzi, hogy az oldal mennyire él és lélegzik. Az évben december 22.-ig, több mint 52000 látogatás történt a weblapon, míg tavaly ez a szám 38500 volt, egyéni látogatókból is rekordot értünk el, hiszen a tavalyi 27 900-as nem kicsi számot idén közel 10 ezer fővel növelte a weblap.  

Úgy gondolom, hogy mindenképp egy sikeres évről és egy egyre sikeresebb portálról beszélünk. A látogatók már megszoktak és elvárnak egy minőséget és egy a téma szabta határokon belüli információ bőséget. 

A mentális egészség egy olyan terület, ami nagy odafigyelést igényel, azonban ritka, hogy napi szinten új információ jönne a tudományos, vagy az egészségügyi világból. Emiatt rendszerint 2-3 nap is eltelhet két cikk között, persze volt már, hogy egymásután jöttek az új hírek, s az is, hogy 4 napig csend volt az oldalon. Ez nem egy pletykaoldal, így nem is várható, hogy szórjuk a cikkeket két kézzel. Az biztos, hogy aki heti egyszer-kétszer fellátogat az oldalra, az talál új és hasznos cikket.

Szó volt idén arról is, hogy legyenek reklámok az oldalon. Ez mindössze egy napig működött.  Az ok, hogy miért kerültek fel hirdetések egyszerű. Megfogadtam anno, hogy nem keresek pénzt a Bipoláris világgal és segítek a bajbajutottakon. Komoly fejtörés volt, hogy ezt most reklámokkal megtörjem-e, azonban, mivel minden forint az oldal új motorjára ment volna, így a lelkiismeretem is tiszta maradt volna.

A probléma azonban a jogrendszerben van. Ha bevételem van egy weblapból, akkor az információforrásaimnak fizetnem kell. Természetesen ez jogos, azonban nekem ebben az esetben több száz korábbi cikkemet kellett volna kifizetnem, nem beszélve az új tartalmakról. Vállalkozóként osztottam szoroztam és arra jutottam, hogy többe kerül a források kifizetése, mint a reklámjellegű bevétel. Ennek ellenére tervezem, hogy jövőre egy új motort teszek a bipolarisvilag.hu alá. Ez megkönnyíti a tartalomfeltöltést (bár az most is nagyon gyors) és reszponzív szerkezetű lenne, azaz mind tableteken, mind mobiltelefonokon könnyen lehetne böngészni.

Az oldal új motorja és szerkezete egy japán fejlesztő által lett életre hívva, s ezt szeretném tovább fejleszteni.  Jövőre a pestenhallottam.hu új weboldalamon fogom a rendszert tesztelni és amennyiben az ottani, nem kis igényeknek megfelel, abban az esetben a Bipoláris világ számára is ideális megoldás lehet hosszú távon. 

Jövőre több dolgot is tervezek, többek között előadásokat szervezni a bipolárisoknak, s hozzátartozóknak, hogy hogyan birkózzanak meg a betegséggel a mindennapokban.  Emellett a Bipoláris világ találkozókat is vissza szeretnék hozni a köztudatba, s olyan rendezvényeket tartani, ahol nagyobb számban jelennek meg bipoláris betegségben érintettek.

Kívánok Önöknek és Szeretteiknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Egészségben és Sikerekben Gazdag Újévet! 



2014. december 22.-ig statisztika évi statisztika

Egyedi látogató: 37,431

Látogatások száma: 52,496


2013. évi statisztika

Egyedi látogató: 27,905

Látogatások száma: 38,572


Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2014.12.23. 17 óra 27 perc
Módosítás időpontja: 2014.12.23. 17 óra 43 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: Bipoláris világ





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu