Korszerűsítik a zalaegerszegi külsőkórház pszichiátriai részlegét

Nappali ellátást lehetővé tévő kórházi részleget, foglalkoztatót és munkaterápiás célú üvegházat alakítanak ki, illetve újítanak fel a Zala Megyei Kórház külső, pózvai egységében, a pszichiátriai betegek kezelésének korszerű formájához szükséges feltételek megteremtéseként, mintegy 280 millió forintos beruházással.

zmkorhaz.hu

A kivitelezői szerződés szerdai aláírása alkalmából Halász Gabriella, a zalaegerszegi kórház főigazgatója elmondta: a pszichiátriai rehabilitáció fejlesztését, korszerűbb ellátási lehetőségek megteremtését szolgálja a beruházás. Kifejtette, hogy olyan újszerű ellátási formát valósítanak meg a pszichiátriai betegek számára, amelyre Magyarországom csak kevés helyen van példa, s ez lehetővé teszi, hogy ez ellátást a kórház megossza a közösséggel, a családdal.
   
Vigh László fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy - a 10 nyugat-magyarországi kórház konzorciumában megvalósuló,közel kétmilliárd forintos fejlesztési projektből - 176 milliót nyert el a zalaegerszegi egészségügyi intézmény, de ezt a kormány 283 millió forintra egészítette ki. A közbeszerzés nyerteseként a ZÁÉV Zrt. végezheti el a korszerűsítési munkálatokat, amelyek befejezési határideje június 30.
   
Peresztegi Imre, a ZÁÉV vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy országszerte számos egészségügyi intézmény építési, korszerűsítési munkáit végezték el az elmúlt években, s ezek értéke mintegy 20 milliárd forint. Nemcsak mind a négy zalai kórházban, de egyebek mellett Mohácson, Kaposváron, Pécsett és Budapesten, a Semmelweis egyetemen nyertek el kivitelezési feladatokat.
   
A jelenlegi zalaegerszegi munkák a külsőkórház területén három épületet érintenek. A még 1973-ban épített ingatlanokon kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik az energetikai rendszert és a homlokzatszigetelést, továbbá a tetőzetet, illetve átépítik a belső tereket és modernizálják a vizesblokkokat. Renoválják a jelenlegi foglalkoztató épületét is, illetve az üvegházat úgy építik át, hogy abban 200 négyzetméteres nappali terápiás foglalkoztatót alakítanak ki - részletezte a vezérigazgató.
   
A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a Zala Megyei Kórházhoz a Zalaegerszegen és térségében élő mintegy 80 ezer ember pszichiátriai ellátása tartozik. Az 1057 ágyas intézményben 164 ágyon végez fekvőbeteg-ellátást a pszichiátriai osztály a pózvai telephelyen. A projekt révén megvalósuló nappali kórházba a páciensek naponta otthonukból járnak be gyógykezelésre, vagyis felelős résztvevőjévé válnak a terápiás folyamatnak, amelybe bevonják a családot és a hozzátartozókat is.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2015.03.29. 13 óra 13 perc
Módosítás időpontja: 2015.03.29. 13 óra 15 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu