Pokolból a mennybe - Korcz Attila motívációs előadása

Egy nem mindennapi motivációs előadás lesz látható február utolsó hétvégéjén Budapest belvárosában. Korcz Attila művész, oktató, bipoláris beteg beszél nyíltan életútjáról, kudarcairól, nehézségeiről, betegségéről, annak legfájdalmasabb pillanatairól és feltámadásáról. Ritkán lehet meghallgatni élőben egy olyan ember előadását, aki élete legpokolibb időszakát és mentális betegségét pozitívan éli meg. Hazánkban jelenleg több mint negyedmillió titkolják mentális problémájukat. Ezen előadása azonban nem csak mentális betegek számára érdekes, hiszen betegsége nélkül is elképesztő a története.

Korcz Attila motívációs előadása

Attiláról 2004-ben derült ki, hogy nincs minden rendben a mentális egészségével. A 18 éves fiú közel két évig pokoli kínokat élt meg. Depressziós fázisaiban orvostól orvosig rohangált, hogy megtalálják a megfelelő diagnózist, majd kezelést. Később depressziós fázisát sikeresen kezelték, azonban az antidepresszánsok mániás állapotba sodorták. Hosszú hónapokig kórházi kezelést kapott. Ezután élt a remény, hogy felépül, de újra súlyos depressziós szakaszba került, teljesen kicsúszott alóla az élete. Az iskolában éveket halasztott, a barátai nem érték el, a családja pedig teljesen kétségbe volt esve. Úgy tűnt teljesen elveszik egy élet.

Attila nagyon megszenvedte ezen időszakot, ahogy ő fogalmazott túlélte a földi poklot, avagy élve halt meg. Sokan ekkor már teljesen lemondtak az addigra 130 kilósra hízott, lassan gondolkodó Attiláról. 2006-ban végén írták rá a kórlapjára először, hogy remisszióban, azaz jó állapotban. Attila ezután, ahogy tudott úgy segített a bipoláris betegeknek, elsősorban a betegek és hozzátartozók számára készített információs weboldalon keresztül. Szervezett bipoláris találkozókat is, hogy a mentális betegek megismerjék egymás történetét és segítsék egymást.

Teljesen új életet kezdett a fiatalember. Két esztendő alatt lefogyott 46 kilogrammot, elvégezte korábban elkezdett szakmáját. Ezt követően állt neki az érettséginek, 4 tantárgyi dicséret és igazgató dicséret mellett, verseiért média figyelmet is kapott,  diáktársai között is népszerű volt közvetlenségével. Családja és barátai támogatásával egy nem egyszerű divatszakmának (web-programozó) állt neki a Gábor Dénes Főiskolán. Tanulmányait normál képzési idő alatt elvégezte. Minden vizsgáját elsőre teljesítette, emellett a hallgatókért tett áldozataiért a kitüntető Gábor Dénes közéleti ösztöndíjat is megkapta. A főiskolán a Tanulmányi Bizottság Hallgatói Önkormányzati képviselője volt, valamint a HÖOK Mentor programjának intézményi koordinátora volt a GDF intézményében.

A média is alkalmanként megtalálta Attilát, aki nyíltan beszélt arról, hogy milyen bipolárisként az élet és, hogy ő miben látja sikerességét.

Attila ma népszerű oktató, főállásban digitális grafikát tanít a fővárosban. Emellett vállalkozóként saját weblaphálózatot üzemeltet és készít weblapokat.

Érdekel, hogy hogyan változhat meg egy ember élete 180 fokban? Mi a titok? Van titok, vagy csak a személyiségen múlik?

Egy vasárnap ezt mind megtudhatod. Ezt nem ismétlik másnap a tévében.

Gyere el, hogy másképp lásd magad a világban.

Mikor lesz az előadás?

2016. február 28. vasárnap 17:00-20:00

Hol lesz az előadás?

Pannon Kincstár Váci utca 47. (Ferenciek terétől 1 perc séta)

Mi lesz az előadásban?

Korcz Attila története, saját szájából

  • Megtudhatjuk milyen a földi pokol, és hogy éljük meg a hétköznapok mennyországát

  • Megtudhatod, hogyan kovácsolj hátrányból előny

  • Kiderül, hogy mentális betegség mellett hogyan éljünk "normális életet?

  • Milyen az, ha valaki nyíltan vállalja, hogy érzelmileg instabil ember


Jegy

02.07-ig 1000 Ft
02.14-ig 1500 Ft
02.15-től és a helyszínen: 2000 Ft 

Mentális betegeknek, hátrányos helyzetűeknek
 ingyenes,
ha elővételben foglalnak. (Ugyanúgy kell foglalni.)

"Hatalmas dolog, hogy felvállaltad önmagad, mert szerintem tisztulásod azt eredményezheti, hogy mások is bátrabban szóljanak. Neked van miről. Örülök, hogy megosztottad velünk! :)
Csodádra járok göröngyös életpályád miatt, erőd és kitartásod is példát teremtett számomra. Pedagógusként is élem sikertörténeted, de emberként és alkotóként is mélyen tisztellek.?  - Kankalin

"Örülök, hogy Neked is sikerült kijönnöd abból a rólad a környezeted által alkotott hiedelemrendszerből, amit akkor Rólad alkottak! Az elején magányos dolog lehetett, de amikor ráébred a világ, hogy úgysem adod fel, és megadja neked, akkor mindent megér az erő, amit a változtatásba fektettél!? - Gabe

"Lelkileg erős, stabil emberek sem mind tudnak igazán őszintén írni magukról. Mindenki szereti takargatni a hibáit. Cikked nekem éppen arról üzen, hogy hozzáállással, kitartással, belső erővel, minden elérhető. Személyiségünket pedig nem kell, és nem is érdemes szégyellni. Könnyebb az élet, ha tudjuk, milyenek vagyunk. Ráadásul, nem lehet annak az embernek a dolgaival visszaélni, nem lehet azt az embert kikezdeni, aki vállalja önmagát. Az ilyen személy megtámadhatatlan. Akkor is, ha vannak hibái.? - Wendler Zoltán

"Hihetetlen céltudatosságról, szorgalomról emberi fegyelemről adtál bizonyságot. Én ezt nagyon tudom értékelni... - Selanne

"Élet utjaid oly emberi értékeket mutatnak, amire igenis büszke lehetsz! Példát mutatsz, és ezt nem csak szavakkal teszed, hanem tettekkel is bizonyítod emberi jóságodat. Nem csak a gyógyulásba vetett hiteddel mutatsz példát, hanem az emberekhez való jó szándékoddal és segíteni akarásoddal, azzal, ahogy és amit eddig cselekedtél. Valamint hálát adsz a téged körülvevő szerető embereknek.?- dpanka

"Hát... ez egy olyan írás, amikor az ember nehezen szólal meg.
Ismerem a mibenlétét ennek az állapotnak, mert olyan helyen dolgozom, ahol találkoztam vele.
Nyílt, olvasható ez az oldal, mégis megkérdezem: elvihetem-e ezt az írást egy hetedikes kisfiúnak, valamint a vele foglalkozóknak?
Mert példaértékkel bír a személyiséged és a kitartásod, minden szempontból.
Az mellett, hogy mérhetetlen tiszteletet ébreszt bennem ez az önvallomás, tükröt is tart elém: ugyan, mit érnek a mindennapos nyavalyák, amelyek miatt folyton "rosszul" érezzük magunkat, amikor itt élnek közöttünk a valódi Hősök... nem a patetikus kommentálás a célom ezzel, csupán EZT váltotta ki belőlem.? - Vesztergom Andrea

"Igazán veled együtt örülök az eredményeidnek. Nagyon sokat számít, ha valaki erős akarattal lát hozzá a feladatainak, és van önmagához való önbizalma, hogy eléri, amit akar. Még olyan szerény körülmények között is el tudtad érni, amilyenben voltál. S Neked ez erős akarással végül sikerült!
Továbbra is légy erős, és bízzál magadban, meg lesz az eredménye, amit
szívből kívánok Neked.? - Finta Katza

Az idézeteket Korcz Attila a témát érintő esszéire írt hozzászólásaikból elevenítjük fel.
Mentális betegeknek, hátrányos helyzetűeknek  ingyenes, ha elővételben foglalnak.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2016.02.05. 1 óra 05 perc
Módosítás időpontja: 2016.02.05. 1 óra 08 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: Bipoláris világ





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu