Több milliárd forintos fejlesztő és foglalkoztató program indul áprilisban

Január 31-én éjfélkor zárul a fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint a hajléktalan emberek képességeinek, készségeinek fejlesztésére és foglalkoztatására kiírt pályázat - mondta Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.


A program célja, hogy fejlesszék a készségeiket és, hogy minél több embert vissza tudjanak integrálni a munkaerőpiacra.

Minden olyan civil, egyházi és önkormányzati szervezet pályázhat a 4,6 milliárd forintos keretösszegre, amely részt vesz az adott célcsoportok tartós foglalkoztatásában.

Támogatást kérni a foglalkoztatás bármelyik szegmensére lehet, elsősorban a bérre, de a foglalkoztatás megszervezésére, akadálymentesítésre vagy eszközbeszerzésre is igényelhető a támogatás.

A célcsoportok közül célzott feladat a szenvedélybetegek rehabilitációja. A "védett" foglalkoztatást szociális szolgáltatásként kell elképzelni, mely alkalmas arra, hogy megteremtse azokat a készségeket amivel később az elsődleges munkaerőpiacon is képesek lesznek megállni a helyüket.

A pályázóktól azt várják, hogy alaposan és jól mérjék fel az egyén szükségleteit, hisz "akkor lehetünk kiegyensúlyozottak, ha olyan munkát végzünk ami az elképzeléseinkhez és az adottságainkhoz is alkalmazkodik".

Egy jó példa - Egy éves lett a Nem Adom Fel Cafe & Bar

bar


A Nem Adom fel Cafe & Bar Budapest első, fogyatékosságal élő emberek által alapított kávézója, ahol maguk a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket, és közreműködnek a programok szervezésében és lebonyolításában.

"Mindamellett, hogy egy alternatív foglalkoztatási lehetőséget teremtünk megváltozott munkaképességű személyek számára, olyan integrált közösségi tér és kulturális programok befogadó helyszíne is vagyunk, amely lehetőséget teremt mindenkinek az egymás iránti elfogadáson és felelősségen alapuló emberi kapcsolatok kialakítására."

nemadom



Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Kriszta72
Feltölés időpontja: 2017.01.30. 12 óra 47 perc
Forrás: hirado.hu
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag

2. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu