Megbetegedhetünk a klímaberendezésektől

A náthától az ízületi problémákon át az A-típusos tüdőgyulladásig számos betegséget okozhat a nem megfelelően karbantartott és beállított klímaberendezés - hívta fel a figyelmet Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatorna kedd délutáni műsorában.

klíma

Szabó Enikő kiemelte: nagyon fontos a karbantartás, egy zárt rendszerű szellőzőberendezést minimum félévente kell, de negyedévente ajánlott átvizsgáltatni szakemberrel. Ennek hiányában allergének, gombák is megtelepedhetnek a rendszerben, amelyek a levegőbe kerülve akár súlyos betegségeket is okozhatnak.

A helyettes tisztifőorvos azt ajánlja, a kinti hőmérséklethez képest 6-8 fokkal hűvösebbre legyen beállítva a klímaberendezés. Előfordul az is, hogy a légkondicionáló egy irányból, egy helyre fújja a levegőt, ez esetben felfázást, vesegyulladást is okozhat. A zárt helyiségekben a klímaberendezés okozta magas szén-dioxid tartalom álmosságot is okozhat, de olyan helyen, ahol még az ablakok is sötétítettek, akár depresszió is előfordulhat - sorolta Szabó Enikő.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2017.07.08. 19 óra 37 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: Bipoláris világ





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu