Wendler Zoltán: A piranha mosolya

A kultúlgyógyszer rovatban ismét a népszerű Wendler Zoltán székesfehérvári író, a Napvilág Íróklub szerkesztőjének művét olvashatjuk. Az oldalon az egyik legolvasottabb és legkedveltebb alkotó ismét kiváló, humorban gazdag alkotással örvendezteti meg a Bipoláris világ látogatóit. Wendler Zoltán bár közvetlenül nem érintett a betegségben, de humanitásból tavaly a Kultúrgyógyszer rovat nyitóalkotójává lépett elő.

Avagy, nem harap a krokodil, ha nem zörög a hasatumorbeles-fa levele 



( Mexikói akciógalandromantikus samponoperett) 

A szalonban megjelenik Agressero Maradando. Mintha skatulyából húzták volna elő. És tényleg. Haja ragyog, szeme szintén. A bár irányából jött. Bár ez nem tartozik most ide. Itt a film eladhatósága érdekében néhány reklám következik. Maradando, éles eszének következtében, öt perc alatt felismeri, hogy egyedül álló. Mármint a szalonban. Ám ekkor megnyikordul a szemközti ajtó, és beront egy fekete hajú amazon, de nem amazon az ajtón távozik, hanem emezen. Ez ugyanis nem az ő jelenete. Az eddigi izgalmakat néhány potencianövelő szer reklámja fokozza tovább.

Tovább nem vár Maradando, ezért ő is elindul az amazon után, emezen az ajtón távozva. Néhány percig csodálhatjuk a szalon drága berendezését.

Megjelenik ekkor a harmadik ajtó irányából egy fiatal szőke lány, Miranda Kevervejo, és egy idősebb nő, Manuella Arcarancho, aki jó karban van. Ugyanis nehezen tud járni. Izmos férfikezek tartják. A kezek tulajdonosa majd csak a következő részben jelenik meg teljes testi valóságában. Ez a biztosítéka annak, hogy sokan leülnek a következő rész elé is. Akkor azonban ki fog derülni, hogy már késő. Most viszont még korán van, és a két nő, leülve egymás mellé a kanapéra, vitatkozni kezd. A heves vita végén egymás hajába kapnak, most már a fiatal lány is rosszul jár, de őt nem segítik az izmos férfikezek. Mellesleg nem is az érdekli őt jobban.

A kezében maradt parókát később maradék hajára illesztve, könnyes szemmel néz az idősebb nőre. Ekkor felteszi a nagy kérdést. Ezt azonban nem lehet hallani, mert az óra elüti a tizenkettőt. Utána visszatolat. Mármint Maradando a szalonba. Kiderül, hogy a szőke nőre várt volna, ha nem megy el előbb, de előbb ment el, mint mindig. Megint reklám, a magtárak korai kilyukadását megakadályozó szerek gyártójának ismertetőjével, amelyből megtudjuk, hogyan előzhető meg a takarmány idő előtti szét, vagy elfolyása.

Most elkezdett várni a következő jelre. Közben rengeteg félreértés tisztázódik. Kiderül, hogy a megölt Manuella nem is viselt soha parókát, csak az eredeti haja jár le ilyen könnyen. Továbbá, hogy ő Miranda mostohaanyja gyerekkori barátnőjének a legközelebbi leszármazottja. A férje pedig a város leggazdagabb emberének a harmadik lehetséges örököse, de ez nem lehetséges, mert az előző kettő is él még. Megdöbbentő ténnyé válik, hogy a fiatal lány mégsem halt meg. Muszáj, mert a rendező belenézett a következő részek tartalmába, és látta, hogy később is van szerepe a sorozatban.

Maradando dühében, látva, hogy az idősebb hölgy mit művelt a lánnyal, hirtelen előránt egy pisztolyt, ami csütörtököt mond, ekkor egy másikat, de ezt már a pénteki ismétlésben, és megöli a hölgyet. Kissé később megöli Mirandát is. Biztos, ami biztos alapon, ugyanis előző este csak egyszer olvasta el a szerepét. Maradando ismét egyedül marad. Késve megérkezik az idős hölgy férje, Sandro Nemnyomo, s látja, mi történt. Nekiesik a kanapén alvó Agresseronak,  mivel kiáll egy bojt a szőnyegből. Bocsánatot kér, majd a fiatalembernek átnyújt egy köteg pénz. Erre a jelre várt csak az ablak alatt megbújó Maria Sagotelhagio magánnyomozó, aki nem nő, mert már benne van rendesen a férfikorban, ezért rögtön elalszik.

Maradando visszaadja a pénzt az idős nő férjének, mivel kártyaadóssága van vele szemben. Egyre több szereplő tűnik fel a szalonban, mert közben kellett még néhány szponzor a filmhez, és véletlenül volt mindegyiknek néhány tehetséges rokona. Maradando odalép a fiatal lányhoz, és gyengéden felemeli a földről, akinek a száján kibuggyan a hálát rebegő szó, mint mellei a dekoltázson. Több félreértés nem tisztázódik, mivel világos minden. Kinn közben besötétedik. A megmentett szöszi nő, az összes mellével, beleájul a főszereplő karjaiba, de előbb megnézi, mosott-e kezet szappannal a főhős? Az ablak alatt felébred a magánnyomozó, és megírja a jelentését. Álmában mindent látott.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2012.06.01. 16 óra 41 perc
Forrás: Napvilág Íróklub
Kép forrás:

1. kép: freeimages.com (sxc.hu)

2. kép: freeimages.com (sxc.hu)





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu