Az oldalrólAz oldal működésének célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a társadalommal ezt a súlyos pszichés betegséget, valamint, hogy segítsen a betegeknek és hozzátartozóiknak. Fontos, hogy a mániás depressziós személynek lehetősége legyen egy teljes, egész élet éléséhez. A bipoláris zavar negatív bélyegének megszüntetése is az oldal programjához tartozik. Kiemelt része tevékenységünknek, hogy a művészek betegségével küszködő betegek hozzátartozóinak minél szélesebb körű felvilágosítást adjunk a betegségről, a betegekkel való viselkedésről.


Célunk még, hogy a hozzátartozókat felkészítsük arra, hogy hogyan tudják segíteni a bipoláris zavarral küzdőt azon az úton, amíg kialakul a betegségtudata és szakemberhez fordul. A bipoláris zavaros betegek hajlamosabbak a kreativitásra és a művészetekre, s mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy mennyi világhírű művész és korszakalkotó zseni mondhatta, magáénak ezt a kórt. Így megpróbáljuk a betegség fekete és fehér, jó és rossz oldalát is bemutatni.

A weboldalunk állandóan frissülő aktív oldal több, mint száz hír lett már publikálva 2006 óta. Az oldal betegek, hozzátartozók és kíváncsiskodók tízezreinek segített eligazodni a betegség labirintusában. Az oldalunkhoz tartozó fórumra pedig több, mint 4000 hozzászólás érkezett. Az oldal túlnyomórészt külső adat forrásokból dolgozik, s a külső forrásból származó híreket egészítik ki a szerkesztők. Az oldal non-profit így az oldal működését segítők munkája példaértékű. Az általános vélekedése más egészségügyi weblapoknak rólunk pozitív, egyre több weboldal, s magánszemély áll az oldal és a kezdeményezés mögé.

2010-ben rengeteg új lehetőség nyílt az oldalon. Az oldal látogatóinak műveit az "Alkotóink csarnoka" menüpont alól lehet elérni, s megtekinteni. Egy hatalmas projekt is elindult, "Hírességek csarnoka" néven, amely az ismert, s elismert bipoláris betegeket mutatja majd be, egy virtuális csarnokban. A csarnok munkálatai jelenleg állnak, de az alapok már készek. Sajnos a projekt elkészítéséhez komolyabb erőforrások szükségesek.

2010 év végén új rovattal bővült az oldal, a magyar nyelvben ismeretlen nevű Kultúrgyógyszerrel. A rovat neve egyébként egyedi, hiszen ilyen szó nincs a magyar szótárban. Az oldal egyedi menüpontjában, az ország különböző pontjaiból írók, költők ajánlják fel műveiket az olvasók szórakoztatására.

2011-ben az oldal újabb vérfrissítésen esett át. A lap szerkezetileg tovább javult, bővül a tartalma is.

Szinte egyedül álló, hogy egy oldal évről évre megduplázza előző évi látogatóinak számát. (fő/év) Ami tagadhatatlan, hogy hatalmas információ mennyiségünk, egyedi, a kornak megfelelő, igényes, megnyugtató, elegáns megjelenési stílusunk mellett, betegség és szakmai tapasztal rendelkező hiteles, emberközpontú szakmai stábunk van. Örömmel nyugtázzuk, hogy sokak számára jelent örömet, reményt és kiutat a társadalmi elszigetelődéstől, vagy esélyt régi élete folytatására vagy egy új, jobb megkezdéséhez.

Az oldal az egészségügyi, azon belül az Egészséges életmód kategóriába van sorolva. Mivel az oldal nem tartalmaz fizetett reklámokat 2006 óta. Tehát a lapnak nincsenek bevételei, s eddig se voltak, így nem számít kereskedelminek a tevékenysége.

Az oldalra nem csak Magyarországon figyeltek fel, hiszen egy 2008-as felmérés szerint 21 más országból is érkeztek látogatók.

Szlovákia, Románia, Németország, Svédország, Anglia, Egyesült Királyság, Hollandia, Portugália, Írország, Szerbia, Marokkó, Ausztria, Franciaország, Görögország, Egyesült Államok (USA), Belgium, Horvátország, Norvégia, Thaiföld, Lengyelország, Kanada

Az adatokat feldolgozását compteur nemzetközi település megfigyelő végezte. Valószínűleg azóta jóval több érdeklődő látogatott külföldről, amit a rendszer, vagy én nem könyveltem el.

Egy kérésem van az oldalra látogatóktól, mivel az oldal non-profit, ezért reklámra nincs pénze, ahhoz hogy a Google jó helyre soroljon, minél több helyen kell, hogy szerepeljen az oldal linkje, ha tehetitek, tegyétek ki, saját oldalatokra, illetve ahol lehet.

Előre is köszönöm!

Adatok és statisztikák:

Alapítás éve: 2006 (jogelőd)

Felelős szerkesztő:

Korcz Attila 2009 -

Szerkesztők:

Cseh Krisztina szerkesztő 2016 -
Arany Andrea (Szakmai tanácsadó,
hozzátartozói fórum vezetője) 2009 -
Kun Ilona szerkesztő 2011 - 2014
Gy. Attila szerkesztő, fordító 2011 - 2014
B. Zsófia segédszerkesztő 2012 - 2013
Fejes Mikolt szerkesztő 2011 - 2011
Korcz Attila 2006 - 2009


Egyéb
Jelképet tervezte: Nagy Ádám
Tervezőgrafikai tanácsadó: Nagy Ádám
Tervezőgrafika és design: Korcz Attila
Az oldalt implementálta: Korcz Attila

Statisztikák:

2016. szeptember 9.-ig 39658 látogatás/év (33562 egyedi látogató)
2015. 49618 látogatás/év (39428 egyedi látogató)
2014. 53698 látogatás/év (38235 egyedi látogató)
2013. 38572 látogatás/év (27905 egyedi látogató)
2012. 30161 látogatás/év
2011. 27509 látogatás/év
2010. 28725 látogatás/év
2009. 15741 látogatás/év
2008. 6173 látogatás/év
2006./2007. 3000 látogatás

Tetszik az oldal?


Forrás: