Az ország egész területén várja a szenvedélybetegeket a RÉV szolgálat

Az ország egész területén fogadja az alkohol-, drog-, gyógyszer-, online játék, társ- és szerencsejátékfüggőket, illetve hozzátartozóikat a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat.

A szervezet az  MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy csoportfoglalkozásokkal, segítő beszélgetéssel, pszichológiai tanácsadással, pszichiáterrel történő konzultációval, pár- és családterápiával, szülőkonzultációval segítik a szenvedélybetegeket és szeretteiket.    
A RÉV minden szolgáltatása teljesen térítésmentes - tudatták.    
A Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1994. óta működik, az országos hálózat munkatársai, pszichológusok, pszichiáterek, szociálpedagógusok, gyászcsoport-vezetők, szociális munkások, családterapeuták egyéni tanácsadás és csoportfoglalkozás keretében segítik a függőséggel küzdőket és családtagjaikat.    
A RÉV-nél heti rendszerességgel tartanak foglalkozást alkoholproblémákkal küzdőknek, 2023 elején pedig gyászfeldolgozó csoport is indul a XI. kerületi központban.    
A drogproblémákkal küzdőknek segíteni tudnak a bentlakásos ellátásba kerülésben, illetve megelőző-felvilágosító szolgáltatást is nyújtanak azoknak, akiket csekély mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt a hatóság erre kötelez.    
A szolgálat legújabb programja, a "digitális detox kihívás" a telefon- és közösségimédia-függőséget csökkenti. A program célja, hogy a résztvevő megismerje az online világhoz való viszonyát.    
A folyamat személyes beszélgetéssel kezdődik, majd a jelentkezőnek tíz napig egy szakemberek által összeállított munkafüzet instrukcióit kell követnie, amelyek az online jelenlét helyett az offline világ megismerése felé irányítják a résztvevőt. A program személyes beszélgetéssel zárul, de igény esetén a konzultációk folytatódhatnak is - jelezték.    
Hozzátették: minden függőség esetén fontosnak tartják, hogy a hozzátartozók is részt vegyenek a kezelésben, hiszen a felépüléshez elengedhetetlen, hogy a szenvedélybeteg kapcsolatrendszere is megújuljon. A RÉV szakemberei ebben is segítséget nyújtanak, például pár- és családterápia keretén belül, de várják a szülők, nagyszülők jelentkezését is konzultációra.    
A RÉV-ről bővebb információ a www.karitasz.hu/rev honlapon olvasható.
Kép forrása: facebook.com

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilagTetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!


Tetszik az oldal?
Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2023.01.11. 0 óra 33 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag

Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu