A Neurofotoniqa Tudásközpont Alapítvány közleménye

A NeurofotonIQa Alapítvány és a BrainVisionCenter Nonprofit Kft. Kutatóintézet és Kompetenciaközpont áprilisi konferenciáján úttörő megoldásokkal, friss tudományos eredményekkel, a központi idegrendszer kutatásának új távlataival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Budapest, 2022. június 9., csütörtök (OS) - UTAZÁS A KOPONYÁN BELÜL
A molekuláris biológiai, genetikai és neurokémiai témák mellett szó volt az agy működésének teljesen új elvéről és a szemészeti betegségek terápiás lehetőségeiről is. A 3D-s, kvantumoptikai effektusokra épülő lézermikroszkópos technológia és a neurofotonikai eszközök alkalmazásával olyan betegségekre lehet majd megoldást találni, mint a depresszió, demencia, epilepszia.

Fotó: Kovács Attila ? Semmelweis Egyetem


Az elhangzott előadások:
- Dr. Rózsa Balázs: Funkcionális sejtklaszterek az agyban: a 3D-s lézerpásztázó mikroszkópia az agy működésének évtizedes dogmáját döntötte meg.- Dr. Roska Botond: Az emberi retina működése és terápiája.- Dr. Szabó Arnold: Az emberi biológiai modellrendszerek fejlesztésé és jelentősége az idegtudományi kutatásokban.- Dr. Szalay Gergely: Nagyfelbontású, akusztooptikán alapuló stimulációs technológia kidolgozása, egyedi agykérgi aktivitásmintázatok célzott kiváltására.- Dr. Mucsi Zoltán: Új lehetőségek a neurobiológiában: feszültségszenzorok és új neurális hálózatok újrahuzalozása kémiai módszerekkel.- Dr. Nagy Zoltán Zsolt: Genetikai vizsgálatok és terápiás lehetőségek az örökletes retinális elváltozások kezelésében.
Az előadásokat a Femtonics honlapján lehet megtekinteni.


Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2022.06.10. 22 óra 16 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu