Több mint 10 milliárd forint uniós forrás jutott kórházak energetikai korszerűsítésére

Több mint 10 milliárd forint európai uniós forrás jutott budapesti kórházak energetikai korszerűsítésére; hat intézmény tíz telephelyén valósulnak meg fejlesztések - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.



Kásler Miklós beszámolt arról, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) a kórházak energetikai fejlesztése a végéhez közeledik, kivéve a Szent Margit Kórházat, ahol a legnagyobb korszerűsítést hajtják végre.    
A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban és a Szent Margit Kórházban folynak energetikai felújítások, fejlesztések - sorolta a miniszter.    
A program célja, hogy javítsák a hőtechnikai adottságokat, korszerűsítsék a hűtési-fűtési, szellőztetési és melegvízrendszereket.    
A KEHOP-pályázat kedvezményezettje az Országos Kórházi Főigazgatóság, a program 2023-ban zárul.    
Gór Csaba, Budapest 4. számú választókerületének fideszes képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a kormány kiemelten kezeli a budai egészségügyi ellátórendszer fejlesztését, 2014 óta több mint 69 milliárd forint értékű fejlesztés történt a II., a III. és a XII. kerületben.    
Ennek a fejlesztésnek a következő állomása a Szent Margit Kórház energetikai korszerűsítése 2,5 milliárd forintból - mondta.    
A beruházás során kicserélik a külső nyílászárókat, teljes körű burkolatfelújítás és homlokzathőszigetelés történik gépészeti fejlesztéssel együtt - ismertette.    
A képviselőjelölt úgy fogalmazott: reméli, hogy ez a munka folytatódhat a választások után is, hiszen - mint mondta - "ismerjük a baloldal egészségügyi teljesítményét, ami az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézet bezárásához és a Szent Margit Kórházban a sebészeti, a szülészeti és a neurológiai ellátás megszüntetéséhez vezetett".

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2022.03.26. 23 óra 05 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: wikipédia





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu