Bővítik a Szent János kórház gyermek- és ifjúságpszichiátriai rehabilitációs részlegét

A kormányzat 1,26 milliárd forintból kibővíti az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermek- és ifjúságpszichiátriai rehabilitációs részlegét - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön.

Kásler Miklós a tájékoztatón elmondta: a II. kerületi Baba utcai fejlesztés célja, hogy a 8-16 éves gyerekek komplex kezelését egy helyen lehessen biztosítani. Így a meglévő huszonöt rehabilitációs fekvőbetegágy mellett kialakítanak tizenkét nappali kórházi helyet is, valamint az ambuláns kapacitás kétszeresére emelését is tervezik 32 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órával.    

A miniszter megemlítette: az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) megszüntetése nagy hiányosságot okozott a pszichiátriai ellátásban, ezt a rendszert próbálják "apró lépésekkel" újraépíteni.    

Az osztály jelenlegi helyét a II. kerületi Ali utcában 2020-ban kibővítették, az intézmény kertjében egy 40 négyzetméteres foglalkoztató épült. A mostani fejlesztés ennek a teleknek a közvetlen szomszédságában valósul meg, a kórház vagyonkezelésében lévő Baba utcai Járitz-villa épületében.    




kép forrás: 12.kerulet.ittlakunk.hu

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2022.02.14. 0 óra 04 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu