Wendler Zoltán: A döglött piranha

A kultúlgyógyszer ismét a népszerű Wendler Zoltán székesfehérvári író, a Napvilág Íróklub kiváló írójának, szerkesztőjének művét olvashatjuk. Az oldalon az egyik legolvasottabb és legkedveltebb alkotó egy kiváló, humorban gazdag alkotással, a Piranha Samponoperett újabb részével örvendeztet meg minket. Wendler Zoltán bár közvetlenül nem érintett a betegségben, de humanitásból tavaly a Kultúrgyógyszer rovat nyitóalkotójává lépett elő.

Avagy a krokodil utolsó rúgása 



(3907. befejező rész) 

(Samponoperett) 

A ravatalon látni Agressero nyitott koporsóját. Benne Maradando teste. Már nem megy sehová. Arca végtelen nyugalmat sugároz. Többen nem bírják. Félre fordulnak. Jobban néz ki, mint életében. A sminkes ezért külön prémiumot kap a rendezőtől. Fiatalító krémek reklámja következik. A koporsó körül a zord rokonok. Mindenki jelen van, bár szívesebben lenne másutt. Például egy új sorozatban. Ez a sorozat már meghalt. Körülbelül a második rész után.

Ebben a pillanatban Miranda betámolyog a ravatalozóba. Ismét az izmos férfikezekre támaszkodik. Nem öregedett meg. A két férfikéz. A gazdája most sem látszik. A boncorvos is jelen van. Kíváncsi a rokonokra, de nem olvasta még Móricz Zsigmondot.

Az orvos Mirandát nézi. Tetszik a látvány. Szemet vet rá, de a mellette álló gyászoló rokon lesöpri egy mozdulattal. Miranda ekkor észreveszi az orvos tekintetét. Rámosolyog. A boncorvos megremeg, és szerelembe esik. Nem figyel a lába alá. A rettentő mosoly az oka. Ezután már csak rémálmai lesznek. Az orvosnak. Gyógyszer reklámok, és fogkrém reklámok.

Most a legközelebbi hozzátartozó hátrébb lép. Már nem ő a legközelebbi. Legközelebb már nem szerepelhet a sorozatban. Figyelmetlenségét palástolni próbálja, ezért meggyújt egy gyertyát. Beleszív egy slukkot, majd köhögve elnyomja. A mellette állót. És a gyertyát is annak zakóján. Mosópor reklám. Majd közvetlenül utána A Nyissz-Magic szabóolló reklámja következik. Viaszcseppek az öltönyön. Hirtelen a rendező megállítja a forgatást, mert megtetszik neki ez a mondat. Ez lesz a következő sorozat címe. De az események megállíthatatlanok. Mint a kandeláberek. A legkisebb érintésre is táncba kezdenek. Közben zörögnek. A protézisek is a szájakban. Berezonál az egész terem. Gyorsan felmossák. Micsoda izgalom! Egy idős néni ijedten pillant a koporsóra, majd megnyugszik. Már fekszik benne valaki.



Ekkor hátulról jajveszékelés hallatszik. Majd folytatódik. Elölről. Többen csendre intik a hangoskodót. Egy rakoncátlan kandeláberrel. Így már nem zörög. A lámpa. A jajveszékelés újra kezdődik. Ezúttal a hangok kívülről jönnek. Egy másik stáb temeti éppen odakinn a sorozatát. Semmi sem tart örökké. Ezért felborul a kameraman. És a rend. Kamerástól. Elaludt a felvétel közben. Néhány rokon is a padokon. Felriadnak, majd elindulnak a rendező felé. Azt hitték vége, és kezdődik a gázsiosztás. Amikor kiderül az igazság, (ami igen ritka) szomorúak lesznek. Néhányan egy könnycseppet is letörölnek arcukról. Most igazán olyanok, mint a gyászoló család. Ezt a felvételt archiválják. A többi hasonló jelenethez. Eddig ez a legjobb felvétel. Emberi és mély. Mint a gödör odakinn, amihez lassan kisétálnak. Minden rendben zajlik. Csak a koporsót felejtették benn. Ebből a jelenetből kimarad. Így is sikerül a temetés. Az egyik szponzor ismerősét teszik a gödörbe. Már nem támogatta egy ideje a filmsorozatot. Ahogy hullik rá a föld, kilátszik a két kapálódzó kéz. Ezen néhányan elnevetik magukat. Olyan vicces. Lassan mindenki fejében a vacsora jár. És estére. A halotti torra azonban csak néhányan hivatalosak. Hidegkonyha reklámok jönnek, extrém alapanyagokból.

Ismét a szalon látszik. Ha lehet, még kopottabb, mint eddig. Középen viszont szépen terített asztal. Csak étel nincs. Szalonna sem. Nem érkezett meg a szalonba. A beszállító visszamondta a menüt. Utálta a sorozatot. Tehetetlenül ülnek a színészek. Mint eddig az összes részben. Elkezdődik az egymásra mutogatás. Süketnémák számára feliratozva a texen. És vakoknak is. Domború hatású betűkkel. Nem ismerik Braile urat. Mondjuk nem is mexikói.
Most érzik csak igazán Agressero hiányát. Ő legalább hozzájuk vágott volna néhány déligyümölcsöt. Egészségcentrumok promóciós anyagait vetítik reklám helyett. A stáb közben pizzát eszik. Magától veszi a jelenetet a kamera. A színészek egyre keserűbb arccal pillantgatnak a felvevőgép mögé. Most először látszik minden szereplő szemtől szembe. Óriási siker. Sok néző erre várt. Akik eddig csak hátulról vagy oldalról látszottak, most megmutatták igazi arcukat. Ordítva rohantak neki a stábnak. Kicsavarták a kezekből a megkezdett pizzákat. Most még az izmos kezekből is, amire éppen nem támaszkodik senki. Gazdájuk továbbra is a háttérben marad. Talán jobb is így. Egy rejtett kamera az egész küzdelmet megörökítette. Kiderült ugyanis, hogy a pizzásfiú a másik filmvállalat embere, és a dobozba rejtette el a felvevőt. Hangot majd később szinkronizálnak hozzá. A rendező pofonokat osztogat, fellépési díj helyett. A pizzásfiú új szerződéseket a másik vállalattól. Egy kezdő színész véletlenül egy szelet pizzát ír alá. Majonézzel. De így is alkalmazzák. Majomnak. Olcsóbb, mint egy igazit szerződtetni.

Lassan összeáll az új csapat. Átvonulnak. A rendező földhöz vágja a kalapját, majd beajánlkozik a konkurenciához producernek. Örülnek neki. Ehhez a csapathoz legalább már van tapasztalata.

Új filmet fűznek a gépbe. Reméljük, ami rákerül, az is új lesz.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2012.06.01. 16 óra 47 perc
Módosítás időpontja: 2012.06.01. 17 óra 22 perc

Forrás: Napvilág Íróklub
Kép forrás:

1. kép: freeimages.com (sxc.hu)

2. kép: freeimages.com (sxc.hu)





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu