Több mint 320 millió forint pályázati támogatást nyert a kecskeméti kórház

Létszámbővítésre és az egészségügyi dolgozók továbbképzésére két pályázaton több mint 320 millió forinthoz jutott a kecskeméti kórház a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében - közölte Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója szerdán Kecskeméten tartott sajtótájékoztatón.

kmk.hu

Az Emberi erőforrás fejlesztése a Bács-Kiskun Megyei Kórházban elnevezésű pályázattal nyert 199,5 millió forintból az intézmény létszámát 21 fővel tudják bővíteni, további 15 dolgozó belépésével négy mobil csapatot alakítanak ki, melyek orvos vezetésével nem csak a saját osztályukon, hanem a kórház bármelyik osztályán azonnal be tudnak lépni a gyógyítás és a rehabilitáció folyamatába - mondta a főigazgató.    

Az elnyert forrás lehetővé teszi további harminc ápoló munkájának finanszírozását - tette hozzá.    Svébis Mihály reményét fejezte ki, hogy két év múlva, a pályázati támogatás kifutása után a 66 új dolgozót meg tudják tartani.    

Fáy Tamásné ápolási igazgató a Képzési és Ösztöndíj Program a Bács-Kiskun Megyei Kórházban elnevezésű pályázattal nyert 125 millió forint felhasználásáról elmondta: a támogatás 29 szakdolgozó és 13 orvos képzési költségeire és a motivációs ösztöndíjuk biztosítására nyújt fedezetet.    
Az ápolási igazgató hangsúlyozta: a képzés teljes költségét tudják a pályázaton nyert összegből finanszírozni.    

kmk.hu

A ráépített, vagy második alap szakorvosi képzés esetenként 2-3 millió forintba kerül, mert az orvosoknak a gyakorlati képzése az egyetemi klinikákon folyik, mely sokba kerül - tette hozzá.    

A kecskeméti kórházban közel tízmilliárd forint összegű fejlesztés folyik. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter döntéséről október 25-én kapott tájékoztatást a Bács-Kiskun Megyei Kórház, melynek értelmében a kalocsai és a kiskunfélegyházi kórház is beolvad a kecskeméti intézménybe.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2012.11.01. 1 óra 47 perc
Módosítás időpontja: 2012.11.01. 1 óra 47 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag

2. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu