Adventi adományosztás és gyűjtés a Katolikus Karitásszal

Ajándékok osztását és adományok gyűjtését koordinálja a Katolikus Karitász országszerte 14 központi helyen decemberben.

http://uj.katolikus.hu

December elejétől márciusig országszerte több helyszínen osztanak rendszeresen meleg ételt a hajléktalanoknak, és hetente több alkalommal indulnak teajáratok. A budapesti XVII. kerületi önkormányzat előtt péntekenként 250 hajléktalan és rászoruló kap meleg ebédet, december 21-én az ételt Mádl Dalma jószolgálati nagykövet és Riz Levente polgármester osztja. December 22-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma mintegy 250 kisgyermeknek ad ajándékot a Magyar Szentek templomában a Gyermekek a gyermekekért című programon - közölte a segélyszervezet kedden az MTI-vel.    

A budapesti Szent Erzsébet Karitász Központban december 12-én 320 család vehet át fenyőfát, tartós élelmiszereket, teát és szaloncukrot tartalmazó csomagot. A karitatív szervezet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával országszerte 14 kórház újszülött osztályának adományoz hazai gyártású inkubátort.    

Szegeden december 12. és 19. között tart a Karitász vásár, amelyen gyermekek által készített ajándéktárgyakat árusítanak. A bevételt a rászorulók karácsonyára fordítják. December 19-én Nyíregyházán 100 kisgyermek vehet át ajándékokat Gégény Béla Karitász igazgatótól.    

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász összesen 2000 gyermeket ajándékoz meg a következő egy hétben: az iskolások által felajánlott játékokat a szervezet édességgel, szaloncukorral egészíti ki.         

Az ünnepek után a segélyszervezet mintegy 1500 családnak oszt majd tűzifát 20 millió forint értékben. Az 1356-os adományvonalon folyamatosan várják az adományokat, egy telefonhívás 500 forint támogatást jelent.


Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2012.12.12. 17 óra 40 perc
Módosítás időpontja: 2012.12.12. 17 óra 43 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu