Pszichológiai segítségnyújtás is szükséges a zalaegerszegi Flextronics elbocsátott dolgozóinak

A zalaegerszegi munkaügyi központ információi szerint a Flextronics International zalaegerszegi gyártóüzeméből elbocsátott dolgozók közel 8 százaléka új munkahelyen ismét munkába állhat - közölte Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója csütörtökön Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.

A munkaügyi központ szerdán tartott állásbörzét a létszámleépítésben érintetteknek a Flextronics zalaegerszegi telephelyén. A rendezvényen 14 munkáltató 80 különböző munkakörben több mint 100 munkalehetőséget kínált a cég elbocsátott dolgozói számára. A munkaügyi központ információi szerint a munkavállalók 35 fővel konkrét megállapodást kötöttek, további 50 személy pedig jelezte, hogy létesítene munkaviszonyt.    


A munkaügyi központ munkatársai a helyszínen jogi, külföldi munkavállalással kapcsolatos tanácsadást, pszichológiai segítségnyújtást is tartottak a volt dolgozóknak, akik közül közel 300-an jelentek meg a börzén - közölte az igazgató.     

dashaus.huA szingapúri központú elektronikai cég november végén jelzett 1100 embert érintő csoportos létszámleépítését. A 950 fizikai dolgozó és 150 szellemi alkalmazott december elején kapta meg az elbocsátásáról szóló dokumentumokat. Decemberben 800 ember, januárban és februárban pedig 150-150 ember távozik a két zalaegerszegi gyárbó










Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2012.12.13. 20 óra 21 perc
Módosítás időpontja: 2012.12.13. 20 óra 22 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: Magyar Hírlap

2. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu