Hárommilliárd forintos adósságot vállal át az állam Nagykanizsán

Csaknem hárommilliárd forintnyi önkormányzati adósságot vállal át az állam Nagykanizsán, egyéb témák mellett ennek részleteiről is tárgyalt csütörtökön a város közgyűlése. A kanizsai kórházat is érinti a döntés.

zaol.hu

A városháza összesítése szerint az állami kézbe került Kanizsai Dorottya Kórházra fordított kölcsönöket teljes egészében átvállalja az állam, vagyis 245 millió forinttal csökken a város hitelállománya. Az egyéb kölcsönösszegek 6,7 milliárd forintot jelentenek Nagykanizsán, ennek - az adóerő-képességhez igazított számítások alapján - 40 százalékát veszi át a kormányzat, vagyis további csaknem 2,6 milliárd forintot.


Az adósság átvállalásához szükséges önkormányzati adatszolgáltatásról szóló előterjesztést a közgyűlés nagy többséggel fogadta el: tizenöt képviselő igennel szavazott, ketten tartózkodtak.    


Energiamegtakarítást célzó pályázatok benyújtásáról is döntöttek a nagykanizsai képviselők. Egyszerre öt intézmény pályázik olyan világításkorszerűsítési tervekkel, amelyek megvalósításuk esetén napelemes energiatermeléssel segítik a megtakarítást. A 245 millió forint értékű beruházás révén a város polgármesteri hivatalának épülete, a Batthyány Lajos Gimnázium és három általános iskola energetikai korszerűsítését valósíthatják meg 85 százalékos támogatással.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.01.31. 18 óra 33 perc
Módosítás időpontja: 2013.01.31. 18 óra 41 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu