7 éve sikeresen - Korcz Attila felelős szerkesztő értékelése

A Bipoláris világ jogelőddel 2006 óta az internetező bipoláris betegek számára egy jó mentsvár. Korcz Attila a weblap tulajdonosa és 2009 óta felelős szerkesztője osztja meg gondolatait a múltról, jelenről.

Egy sikertörténetnek mondhatom az oldal történetét. A semmiből vált nagy portállá, a látogatók segítségével. Ma már két nap alatt több látogatást számolunk mint 2006-ban egy hónap alatt, amikor még egyes csatornákon fizetett hirdetései is mentek.

A siker talán a türelemben, a kitartásban, a folyamatos fejlődésben rejlik. Számomra ez az oldal rengeteg emberi kapcsolatot, barátokat adott. Természetesen arra mindig törekedtem, hogy anyagi hasznom ne származzon belőle. Úgy gondolom az megmérgezné az oldal és az én kapcsolatom.

Anno már rádióinterjúban elárultam, hogy Istennel kötöttem egy paktumot, amelyben a pénz szó nem volt benne, ellenben az igen, hogy ha segítek, ő is segít nekem. Tehát segíts másokon, Isten is megsegít szerződésben maradtunk.

Ezért számomra a Bipoláris világ mindig is egy fontos "gyerek" lesz, ami azt hiszem már végig követi az életemet. Annak örülnék igazán, ha az orvostudomány megtalálná a csodaszert és egyik napról a másikra megszűnhetne az oldal. Ám amíg ez nem történik meg addig ez egy mentsvár lehet.

Nagy szomorúságom, hogy a fórumon a hasznos tanácsmegosztás mellett megjelent az önsajnáltatás. Sokan épp azért szenvednek a betegségtől, mert erre koncentrálnak. Egyik beteg barát barátnőmnek is megmondtam, hogy a fórumot csak néha nézd, mert nagy dózisban méreg lehet. Hallgatott tanácsomra és ma már sokkal jobban van és a magánéletében és a munkájában is sikeres.

Van egy-két baráti kör, akik a fórumon ismerkedtek meg, ez örömteli, de csak akkor ér valamit, ha egymásra konstruktívan hatnak, s nem egymásnak okoznak problémát, esetleg viszik egymást bele a hülyeségbe. Remélem, hogy jó hatással vannak egymásra, ezt én lekövetni nem tudom.

Az oldal fejlesztése egyébként lassult, de összességében töretlen. Jelenleg az Internet Explorer böngészőre nem történik fejlesztés, mivel az a böngésző merőben másképp viselkedik, mint társai. Olyan, mint egy raplis gyerek, minden fejlesztő rémálma, remélem mielőbb kiesik a felhasználók szívéből. Ma már csak 9-12%-a használja a felhasználóknak és ez folyamatosan csökken. Win8 ide vagy oda.
 

Idén a videó-tanácsadás az új plusz szolgáltatás. Ezek jelentős részében én fogok tanácsokat adni. Két videó van jelenleg fenn, de több is lesz, azonban nekem még van egy társkeresőm (villamrandi.hu), oktatok, fejlesztek... Azaz a szabad időm egyre kevesebb, s ez az oldal mindig a szabadidőm rovására megy.

Ám, ha hét évig mindig áldoztam rá időt, akkor fogok még többet és többet, mert egyszerűen jó jót tenni. Az oldalt egyébként elképzelhető, hogy 2014-ben vagy 2015 elején cakk-pakk kicserélem. Hasonló lesz a mostanihoz, de még egyszerűbb és könnyedebb. Azonban tudni kell, hogy egy ilyen portál értéke milliós nagyságrendű és nem lehet egyik percről a másikra könnyedén kidobni és újat fejleszteni hozzá.

A társkeresőm egyelőre kritikus helyzetben, ezért azt teljesen meg kell reformálnom, hogy jól működjön. Azonban ez egy reális lehetőség, s minden tapasztalatomat szeretném abban az oldalban is viszont látni. A lelki egészséghez szükséges a párkapcsolati eredményesség, harmónia is. Ezért ez a két lap számomra egy misszió része, s kihatnak egymásra.

A tartalom megújításra is szeretnék erőt fordítani, azonban az új szerkezetileg is dinamikusabb weblap elkészültéig csak "olcsó foltozgatások" várhatóak. Egy hatalmassá duzzadt portál a bipolarisvilag.hu és nagyon nehéz hozzányúlni, úgy, hogy senki ne vegye észre és stabilan maradjon. Méreteiről annyit, hogy ma már nem vagyok elég hozzá, hogy megtaláljam az összes oldal hibát. Épp ezért jött létre a hiba@bipolarisvilag.hu, ahol a felhasználók jelezhetik a hibákat.

Tervezek hamarosan egy Bipoláris világ találkozót (nem világtalálkozó). Ahol bipoláris betegek találkozhatnak. Mivel számomra az a jó oldal, ami közelebb viszi az embereket egymáshoz, nem pedig távolítja.

Összességében az oldal jó úton halad, már most elérte azt a látogatottságot, amit tavaly év végén, azaz idén biztos pluszba fogunk zárni, két év stagnálás után látogatottság szempontjából. A cikkek számában a tavalyival egyező az eddig szám. Ez természetes, hiszen a pszichológia területén 2-3 naponta jön ki újabb említésre érdemes hír. Azaz, ennél gyakrabban nem hiszem, hogy tudunk publikálni. Valamivel csökkent a saját cikkek száma. Szerkesztő kollégáim leterheltek, s emiatt a saját cikkek számának apadása. Azonban nem győzök hálás köszönetet mondani mindazoknak, akik munkájukkal, segítségükkel, szakmai felkészültségükkel segítik a Bipoláris világ munkáját.

A Bipoláris betegekért egyesület megalapítása továbbra is az egyik célom, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem holnap fog megtörténni, s lehet nem is jövőre.

Türelem kell, de szeretném, ha 2016-ban, amikor 10 éves lesz a weblap, már egy egyesület munkáját is segíthetné. További jó és hasznos böngészést kívánok, az augusztus 29.-én 7 éves Bipoláris világ egyre gyarapodó látogatóinak. Videó-tanácsokban pedig találkozunk októberben.
     


Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.10.03. 20 óra 25 perc
Módosítás időpontja: 2013.10.03. 20 óra 42 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: Bipoláris világ





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu