A kütyüfüggők stresszesebbek, mert nem tudnak kikapcsolni

Az emberek most 30 százalékkal stresszesebbek, mint mielőtt az okostelefonok forgalomba kerültek. A munkatársakkal és barátokkal való állandó e-mailezés és SMS-ezés ellehetetleníti a pihenést. A megkérdezettek 65 százaléka szeret "kikapcsolni?, tehát elszakadni a digitális világtól.

A modern kütyük állandó kommunikációra késztetnek, de a kutatást vezető Frances Booth szerint nem megkönnyítik az életet, hanem nehezebbé teszik azt - plusz egy indokkal szolgálva a panaszkodásra. A szakértő 15 felnőtt stressz-szintjét kísérte figyelemmel, akik mindannyian 40 éven aluliak voltak, és egy-egy hetet töltöttek a megszokott digitális környezetben, valamint az eszközeik nélkül is.

Az egész csoport stressz-szintje lényegesen magasabb volt az első, tehát műszaki cikkekkel töltött héten, míg a másodikon sokkal kipihentebbek voltak a résztvevők, valamint "jobb általános hangulatról? számoltak be. Csaknem kétharmaduk úgy nyilatkozott, hogy a második hét jobb volt számára, mint az első.

Booth azt javasolja, hogy mindenki biztosítson magának némi kütyümentes időt a hétköznapokban. "Az eredmények sokkolóak. Bebizonyítottuk, hogy akik a nap 24 órájában online vannak a telefonjuk és a táblagépük segítségével, sokkal magasabb stressz-szinttel rendelkeznek, mint akik a régi típusú kommunikációt választják. Az állandó összeköttetésnek tehát ára van.

A szüntelen e-mail készenlét, a közösségi médiában közzétett frissítések, továbbá a többi figyelemelvonó tényező túl sok fölösleges információval traktál minket? - figyelmeztetett a szakértő.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2013.12.04. 1 óra 07 perc
Módosítás időpontja: 2013.12.04. 1 óra 08 perc

Forrás: Medipress
Kép forrás:

1. kép: freeimages.com (sxc.hu)





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu