Az orvostudomány ünnepe - háromnapos konferencia kezdődik

Magyar Orvostudományi Napok címmel háromnapos konferencia kezdődik szerdán Budapesten; a november 5-7. között zajló konferencia a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat része, a rendezvény fővédnöke Lovász László, az Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

ujsag.semmelweis.hu

A Magyar Orvostudományi Napokon az egészségügy több mint negyven nemzetközi hírű szakembere tart előadást szakterülete jelenéről és jövőjéről. A konferencia résztvevői például bepillantást kaphatnak Falus András professzortól a genetika, Fürst Zsuzsanna professzortól a gyógyszerkutatás, Bitter István professzortól az agykutatás, Dóczi Tamás professzortól az idegsebészet, Hangody László professzortól az ortopédia és Hermann Péter professzortól a fogorvoslás változásaiba - olvasható a szervező Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
A konferencián több előadás is foglalkozik a fejfájással, a gyermekkori elhízással, pszichiátriai betegségekkel, depresszióval, öngyilkosságokkal kapcsolatos legfrissebb adatokkal, kutatásokkal.
   
Az előadásokhoz pénteken két kerekasztal-beszélgetés is kapcsolódik, a genetika klinikai és jogi vonatkozásairól, valamint az egészségügy megoldandó feladatairól. Ebben a panelben Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár tart nyitóelőadást.














kép forrása: ujsag.semmelweis.hu

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2014.11.07. 22 óra 25 perc
Módosítás időpontja: 2014.11.07. 22 óra 26 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu