Kapcsold ki

A céges mobil, vagy laptop ugyan a munkát élénkíti, azonban személyes kapcsolatinkra katasztrofális következményekkel járhat - állítja a Surrey-i Egyetem vizsgálata.

mobiltelefon

A modern kütyük hozzájárulnak ahhoz, hogy a munkatárs munkaidőn kívül is elérhető lehessen, illetve elolvashassa e-mail-jeit. Azonban ami előny a munkában, az negatívan befolyásolhatja személyes életvitelünket. Brit kutatók 65 korábban megjelent tanulmányra kiterjedő metaanalízisen keresztül vonták le következtetéseiket, a vizsgálatba ily módon mintegy 50 ezer alkalmazott adatai kerültek be. Az elemzés rávilágított, hogy a munkaidőn túli hosszú idejű elérhetőség mind személyes kapcsolatainkra, mind egészségi állapotunkra káros.

A kommunikációs lehetőségek fejlődésével egyre inkább elvárás, hogy a munkatárs állandóan (munkaidőn túl, vagy szabadnapon) elérhető legyen. Ugyanakkor az ominózus eszközök használata elmossa a privát és a szakmai élet közti határt, vagyis gyakori lesz a munka és család közti konfliktus. A tanulmányt vezető Svenja Schlachter szerint a munkáltatóknak emiatt felül kellene vizsgálniuk álláspontjukat: ugyan a mobil eszközök növelik a rugalmasságot, a hatásfokot, de növelik a munkával töltött órák számát, és az élet könnyen egy nagy rohanássá alakul.

A kutatás eredményeit a munkacsoport a Brit Pszichológiai Társaság január 8-i tudományos találkozóján osztotta meg.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2015.01.19. 19 óra 34 perc
Forrás: Medipress
Kép forrás:

1. kép: pixabay.com





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu