Nyílt napot szerveznek az integrált kifejezés- és táncterápia bemutatására

Kint-a-Bent címmel nyílt napon mutatja be tevékenységét az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület (IKTE) április 25-én a Sín Kulturális Központban, ahol négy teremben várják műhelyfoglalkozásokkal és előadásokkal az érdeklődőket.

amdala.hu

A nyílt napon nyolc rövidebb, egyenként másfél órás, valamint két 3 órás program nyújt lehetőséget saját élmény, valamint elméleti tudásanyag megszerzéséhez. A négy teremben párhuzamosan zajló "sajátélmény műhelyekben" szó lesz többek közt a test és beszéd kapcsolatáról, a mese és az integrált kifejezés- és táncterápia (IKT) kapcsolatáról, a nőiség színeiről, az előadásokon pedig általános bevezetőt hallhatnak az érdeklődők a módszerről és a képzésekről, a születés és a kifejezésterápia kapcsolatáról, valamint a módszer alkalmazási területeiről az ifjúsági munkában és a pszichiátriai osztályokon.
   
Az eseményt a tánc április 29-i világnapjához kapcsolódva közös szabad tánccal és improvizációval zárják.
   
Az integrált kifejezés- és táncterápia egy mozgásos hangsúlyú művészetterápiás módszer, alkalmazási területe korosztálytól függetlenül, a terápiás keretek függvényében igen tág lehet: a hosszabb-rövidebb önismereti folyamatok a feszültségkezelésben, különböző érzelmi elakadásokban, életvezetési nehézségekben nyújtanak támogatást, de a módszer pszichiátriai betegségek terápiájában is sikeresen alkalmazható.
   
Az IKTE 2011-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a Magyarországon 1997 óta jelen lévő integrált kifejezés- és táncterápiás képzéseket szervezze, fórumot biztosítson a már végzett szakembereknek, illetve a szakma és a közönség számára is ismertté tegye a módszert.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilagTetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!


Tetszik az oldal?
Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2015.04.07. 22 óra 55 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag

Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu