OS A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége közleménye

A lelki elsősegély telefonszolgálat szakemberei a 116-123-as hívószámon krízishelyzetben, lelki problémák, depresszió, öngyilkossági veszély esetén éjjel-nappal, ingyenesen hívhatóak. A telefonszolgálatokat összefogó Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége szeptember első hétvégéjén tartja XXVIII. Országos Találkozóját Szolnokon. A háromnapos szakmai konferencia címe: Életmesék, avagy mesék az életről és az életért.

pb2.jegy.hu

A 116-123-as  lelki elsősegély hívószám 2011 óta érhető el. Azóta több mint 400 000 esetben mondták el a telefonálók élettörténeteiket, életmeséiket az életükért.

A hívásokat 18 helyszínen több mint 500 ügyelő fogadja. A gondosan kiképzett ügyelők változatos szakmai háttérrel rendelkeznek - akiben megvan a segítő szándék, jelentkezhet képzéseinkre.  A konferencia célja a  telefonos ügyelői munka eredményességének, hatékonyságának növelése, a szakmai színvonal minőségfejlesztése mellett a rekreáció, a közös munka és szabadidő aktív megélése.

A plenáris ülésen előadást tart dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató, egyetemi docens, Kecskés
Karina színművész, meseterapeuta, valamint dr. Sárkány Péter logoterapeuta. A konferencia keretében a Szabó Pál-díj, valamint elismerő oklevelek átadására is sor kerül. A szakmai rendezvényen képviselteti magát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is, kifejezve a kormányzat elkötelezettségét a magyar lakosság lelki segítése, egészségmegőrzése iránt.

További információk:  www.sos505.hu
kép forrás: pb2.jegy.hu

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilagTetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!


Tetszik az oldal?
Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2015.09.05. 22 óra 35 perc
Módosítás időpontja: 2015.09.05. 22 óra 35 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag

Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu