Veszélyesen sok a 18 év alatti szerencsejátékos

Veszélyesen sok a fiatal szerencsejátékos, pedig 18 év alattiak a törvény értelmében nem is vehetnének részt ezekben a játékokban - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

szerencsejáték

A lap egy, a Szerencsejáték Zrt. megbízásából készített friss felmérést ismertetett, ami szerint a 15-18 év közötti korosztály 40 százaléka játszik a hozzátartozók segítségével, illetve az interneten vagy a mobiltelefonon keresztül.

A felmérésből ugyanakkor az is kiderül, hogy a függők aránya az utóbbi három évben 100-120 ezerre csökkent, rájuk elsősorban az online szerencsejátékok és a sportfogadás jellemző.

A szerencsejáték-függők 30 százalékára jellemző a túlzott mértékű dohányzás és a depresszió, és minden negyedik közülük voltak már alkohol- vagy kábítószer-problémái. Magasnak mondható a szerencsejáték miatt állásukat elvesztettek aránya is, hiszen 10 százalékukkal előfordult már életük során.

A lap érdekességként említi, hogy a függőséggel érintett válaszadók jelentős része nem érzi magát függőnek, ezért nem is kér segítséget.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2015.09.15. 21 óra 20 perc
Forrás: Informed
Kép forrás:

1. kép: pixabay.com





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu