Engedélyezték a cariprazine forgalmazását

A Richter Gedeon és partnere, az Allergan csütörtökön megkapta az amerikai gyógyszerügyi hivatal engedélyét a cariprazine hatóanyagú kapszulák forgalmazására - jelentette be a magyar gyógyszergyár pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A Richter várakozása szerint a gyógyszer 2016 első negyedévében kerülhet forgalomba az Amerikai Egyesült Államokban.

gazdasagportal.hu

A Vraylar (cariprazine) nevű szer a skizofrénia, illetve az egyes típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódok kezelésére szolgál.
   
Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a szer a jövő év első negyedévében valószínűleg már elérhető lesz az amerikai betegek számára. A forgalomra vonatkozóan azonban egyelőre nem közöl becslést a cég.
   
Hozzátette, hogy az európai törzskönyvezési kérelmet 2016 első negyedévében tervezi beadni a Richter. Amennyiben a készítmény megkapja a jóváhagyást az európai gyógyszerügyi hatóságtól, úgy legkorábban 2017 második negyedévében kerülhet forgalomba.
   
A szert a Richter kutatói fedezték fel, majd a magyar cég közösen fejlesztette az Actavis gyógyszeripari vállalattal (jelenleg Allergan),  illetve adta át neki az Egyesült Államok és Kanada területére szóló az értékesítési jogokat.
   
Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a cég kutatási tevékenységének jelentős eredménye a forgalombahozatali engedély. Annak ellenére, hogy a piacon számos készítmény van már jelen ezen betegségek kezelésére, még mindig létezik kielégítetlen terápiás igény - tette hozzá.
   
A KBC Equitas MTI-hez eljuttatott elemzése szerint az engedély mintegy 609 forinttal is növelheti a társaság részvényeinek reális értékét.
   
A Richter részvényei pénteken 167 forinttal, csaknem 3,9 százalékkal drágultak, 4474 forintig nőtt az árfolyamuk délelőtt az engedély hírére. A papír árfolyama az utóbbi néhány napban is emelkedett, mivel a piac már számított a bejelentésre. Múlt pénteken még 4232 forintot értek a társaság papírjai.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilagTetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!


Tetszik az oldal?
Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2015.09.19. 20 óra 07 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: Bipoláris világ

Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu