Frank Witzel kapta az idei Német Könyvdíjat

Frank Witzel német író kapta az idei Német Könyvdíjat - jelentették be hétfő este Frankfurtban.

zeit.de

Frank Witzel a Die Erfindung der Roten Armee Fraktion durch einen manisch-depressiven Teenager im Sommer 1969 (A Vörös Hadsereg Frakció kiagyalása egy mániás-depressziós tinédzser által 1969 nyarán) című regényével érdemelte ki a német nyelvterület egyik legrangosabb irodalmi elismerésének számító díjat, amelyet mindig a frankfurti könyvvásár előestéjén adnak át.
   

A regény a második világháború utáni Nyugat-Németországban játszódik, Wiesbaden Biebrich nevű negyedének világát mutatja be egy 13 éves fiú szemszögéből. A rövidebb szövegekből, töredékekből, epizódokból álló mű "hibrid gyűjtemény", amelynek legfőbb elemei "a pop, a politika és a paranoia" - áll a zsűri indoklásában.
   
A Német Könyvdíj a német könyvszakma csúcsszerve, a Börsenverein des Deutschen Buchhandels elismerése az utóbbi év terméséből a legjobbnak ítélt német nyelvű regénynek. A 2005-ben alapított díjra német, osztrák és svájci kiadók pályázhatnak köteteikkel. A benevezett több száz regény közül a tekintélyes kritikusokból álló zsűri az első lépésben egy húszas listát állít össze, majd a mezőnyt hat kötetre szűkíti. A díj 25 ezer euróval jár, az utolsó körbe bejutott további öt alkotást 2500-2500 euróval jutalmazzák.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2015.10.13. 17 óra 00 perc
Módosítás időpontja: 2015.10.13. 17 óra 00 perc

Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu