Hatszázmillió forintos kórházi fejlesztés zárult le Szekszárdon

Hatszázmillió forintos, a rehabilitációs ellátást érintő fejlesztés zárult le a szekszárdi Balassa János Kórházban - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

epiteszforum.hu

A kórház tájékoztatása szerint az európai uniós projekt forrásaiból 381 millió forintot épületek felújítására és bővítésére fordítottak, 166 millió forint értékben orvosi eszközöket vásároltak.
   
Németh Csaba, a kórház főigazgatója elmondta: a munkálatok során az intézmény pszichiátriai, kardiológiai, tüdőgyógyászati és mozgásszervi rehabilitációs szakterületét fejlesztették. Az ezerágyas, pavilon rendszerű, harminc épületben működő kórház C épületének két szintjét felújították, itt helyezték el az összesen 32 ágyas kardiológiai és mozgásszervi rehabilitációs ellátást. Új, mintegy négyszáz négyzetméteres szárnnyal bővítették a pszichiátriai osztálynak helyet adó épületet, ahol közösségi termet, foglalkoztató műhelyt, relaxációs szobát alakítottak ki.
   
Az intézményvezető hozzátette: a projekt keretében több mint ezerötszáz gyógyítást segítő eszközt, egyebek mellett terheléses EKG-rendszert, a légzésvizsgálatot is végző spiroergométert, ízületi mozgató gépeket, kórházi bútorokat, betegágyat, szekrényeket, vizsgáló asztalt és informatikai berendezéseket szereztek be.
   
A kórház tájékoztatójában azt írta: a fejlesztések fő célcsoportja a mozgásszervi betegek, akik a jelenleginél lényegesen nagyobb számban igénylik a korai kórházi rehabilitációt. A kórház tervezi a mellkasi műtéten átesettek kezelését, és lesz lehetőség kardiológiai járó betegek, illetve pszichiátriai betegek korai rehabilitációjára is.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2016.03.06. 21 óra 37 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu