A bipoláris zavar kevéssé ismert jelei

A hangulati zavarok nehezen megfogható állapotok, hiszen többé-kevésbé mindenkire jellemző például a hangulatingadozás.

bipolris zavar

Ráadásul a hangulati zavarok sokkal gyakoribbak lehetnek, mint hisszük, talán körülöttünk is él olyan ember, akinél fennáll ez a probléma. Vannak azonban jelei annak, ha valakinél komolyabb a gond annál, mint hogy kicsit nehéz napja van.

Befejezetlen feladatok kísérik az útján. A bipoláris személyiségre nagyon jellemző, hogy mindig új dolgokba kap bele, de semmit sem fejez be, illetve eleve nem reális célokat tűz ki maga elé, melyeket tényleg nem lehet elérni.

Szélsőségesen ingerlékeny. Időnként mindenki harapós hangulatban van, de egy bipolárisnál ez elviselhetetlen mértéket ölthet. Figyeljünk fel rá, ha maga sem képes okát adni az ingerlékenységének, és bevallása szerint képtelen uralkodni rajta.

Beszédkényszeres. Nem egyszerűen bőbeszédű, hanem úgy dől belőle a szó, mintha muszáj volna, és csapong a témák között. A hallgató mintha ott sem lenne, ő csak mondja és mondja, választ nem vár, nem hallgatja meg, nem reagál rá. Különösen aggasztó jel, ha egyébként az illetőtől nem ezt szoktuk meg.

Alvászavarok kínozzák. A bipoláris zavarban szenvedőknél gyakoriak az alvászavarok is. A depressziós fázisban sokat alszik, mégsem érzi magát soha kipihentnek, a mániás fázisban viszont pont ellenkezőleg: nem érez fáradtságot, bár nem alszik eleget.

Száguldanak a gondolatai. Ezt kívülről nehéz megítélni, legfeljebb a már említett beszédkényszer utalhat rá. Az illető képtelen gátat szabni a gondolatai áramlásának, vagy akár csak lelassítani őket, bár nem is feltétlenül érzi ezt problémának.Forrás: .nlcafe.hu, health.com

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilagTetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!


Tetszik az oldal?
Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2016.11.11. 23 óra 21 perc
Forrás: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag
Kép forrás:

1. kép: pixabay.com

Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu