Újabb sikeres klinikai vizsgálat a cariprazine-nal

Újabb klinikai vizsgálat bizonyítja a Richter cariprazine hatóanyagú eredeti készítményének hatásosságát a bipoláris depresszió egyik típusának kezelésében, a magyar gyógyszergyár partnere, az ír Allergan 2018 második felében tervezi benyújtani a szer kiegészítő törzskönyvi kérelmét az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA) - közölte a Richter kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Richter (richter.hu)

A Richter kutatói által felfedezett és az Allergannal közösen fejlesztett  gyógyszer 2016 márciusa óta van forgalomba az Amerikai Egyesült Államokban skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére. A termék értékesítési jogait az Egyesült Államokban, valamint Kanadában is az Allergan birtokolja.     

A szerrel további indikációra is végeznek törzskönyvi célú klinikai vizsgálatokat, melyek közül a most bejelentett volt a harmadik, amely pozitív eredménnyel zárult. Az év második felében benyújtandó kiegészítő törzskönyvi kérelem pozitív elbírálása esetén szélesedik a gyógyszer terápiás felhasználási lehetősége.     

A közlemény idézi Greiner Istvánt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy a most közzétett pozitív eredmények aláhúzzák gyógyszergyár egyik vezető termékének terápiás értékét. Mindez "fontos előrelépést jelenthet abban, hogy ezt az ígéretes kezelési lehetőséget elérhetővé tegyük a bipoláris depresszióban szenvedő betegek számára" - tette hozzá.     

A Richter korábban azzal számolt, hogy a kérelem beadásától számítva 10 hónap múlva van reális esély arra, hogy a gyógyszer az új indikációra is megkapja a törzskönyvi engedélyt.

Támogasd az oldalt: https://www.patreon.com/bipolarisvilag



Tetszik a hír? Osszd meg ismerőseiddel!






Tetszik az oldal?




Feltöltő: Korcz Attila
Feltölés időpontja: 2018.04.08. 17 óra 19 perc
Forrás: MTI
Kép forrás:

1. kép: egyéb forrás - lásd alt tag - see alt tag





Partner linkek:

Több, mint HACCP: tobbminthaccp.hu

Ne kertelj, kertész vállalkozás:nekertelj.hu